Rezultati iskanja

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

image
K. R. | 17.4.2025
Moj navdih > Tradicija in običaji
Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu, a naši predniki so praznik obeleževali nekoliko drugače – s preprostimi, a simbolno bogatimi jedmi, ki so bile globoko povezane z naravnim cikl...   >

Velikonočni meni za občutljiv želodec: Kaj jesti, če imate težave s prebavo?

image
K. R. | 14.4.2025
Moje zdravje > Prehrana
Velikonočni prazniki so čas za druženje in praznične dobrote, vendar za vse to ni enako prijetno obdobje – tisti z občutljivim želodcem se pogosto srečajo z napihnjenostjo, zgago, bolečinami ali počas...   >

Ideja za silvestrsko sladico: Skutina potica

image
Karmen Valant | 27.12.2024
Moja prehrana in recepti > Recepti
Poleg vseh dobrot tudi na zadnjo noč v letu na mizo postavimo nepogrešljivo tradicionalno orehovo potico. Poleg orehove potice pa lahko tokrat goste presenetimo z okusno skutino potico. Pripravimo jo ...   >

S čim Slovenci obdarujemo najbližje?

image
Uredništvo Mojaleta.si | 18.12.2024
Aktualno > Zanimivosti
Kaj najraje naročamo med božično-novoletnim prazniki? S čim obdarujemo najbližje?   >

Božično - novoletni jedilnik: Kako pripravimo pravo božično pojedino?

image
Karmen Valant/ Uredništvo MojaLeta | 13.12.2024
Moja prehrana in recepti > Recepti
Predstavljamo vam nekaj odličnih receptov za pravo božično-novoletno pojedino: predjedi, juhe, glavne jedi in sladico.   >

Božično - novoletni recepti: Najbolj okusne predjedi

image
Karmen Valant | 11.12.2024
Moja prehrana in recepti > Recepti
Predjed postrežemo v času, ko naši gostje prispejo in se posedejo za praznično pogrnjeno mizo. Pripravimo lahko različne jedi, primerni so krekerji, ki jih ponudimo z namazom iz jajčevcev ali z paštet...   >

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

image
Jožica Ostrožnik | 12.4.2024
Moja prehrana in recepti > Recepti
Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihječa, posolanka, ognjišna potica...): včasih so pri peki kruha gospodinje dale na stran pol kilograma mladega, še ne dovolj vzhajanega testa, ga ra...   >

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

image
Karmen Valant | 30.3.2024
Moja prehrana in recepti > Recepti
Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, to je pekač potičnik izdelan iz žgane gline, porcelana ali kakšnega drugega materiala. Receptov za potico je veliko, tukaj bom predstavila recept...   >
Prejšna stran
1
2
3
...
Naslednja stran
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.