Bi jedli tri leta staro pico?

Aktualno > Zanimivosti | piše: M. L. | 18.2.2014
Bi jedli slastno in obloženo pico, katere rok trajanja bi bil kar tri leta? Verjeli ali ne, tudi takšna obstaja. Preberite v prispevku in se čudite!
Bi jedli pico, ki ima rok trajanja tri leta? (foto: www.123rf.com)
Bi jedli pico, ki ima rok trajanja tri leta? (foto: www.123rf.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ameriški vojaki so »krivci«, da so znanstveniki iznašli pico, ki ima rok trajanja kar tri leta. Zaželeli so si jo namreč pri opravljanju svojega dela, ki včasih zahteva, da dolgo časa ne morejo do restavracije.

Ker je večina izmed njih na prvo mesto priljubljene hrane postavilo pico, so se znanstveniki lotili naloge. Uspeli so jo narediti, nekaj težav so imeli le s tem, kako preprečiti, da bi vlaka, ki je v nadevu, omehčala skorjo in jo tako naredila manj okusno.

Uspelo jim je tako, da so dodali siru in omaki sestavine, ki to vlago uspešno preprečujejo in pripravili pakirano pico.

Takšno pico lahko sedaj dobijo vojaki na terenih med suhimi obroki, v paketih, ki zdržijo tudi po več let. Pica je sicer hladna, toda znanstveniki zatrjujejo, da zato nič manj okusna od pravkar pečene.

Bi jo jedli?

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recept: Goveji golaž s kruhovimi cmoki

Goveji golaž je kulinarična poslastica, kjer veliko vlo...

Recept: Timijanov sirup pripravljen z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...

Skritna moč regrata: raziskave kažejo, da lahko celo uniči rakave celice

Regrat je za mnoge le trdovraten plevel, ki ga je treba...

Recept: Protivnetna juha z ingverjem

Protivnetna ingverjeva juha je odlična za krepitev imun...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Feng shui v kuhinji: 6 glavnih pravil

Poslovite se od romantično okrašene in naložene kuhinje...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.