Bolj zrele, bolj zdrave!

Banane so hranljive, polne kalija in zelo okusne. Toda, vas zanima, kaj se vam bo zgodilo, če boste jedli zrele banane, ki imajo na olupkih rjave pike? Preberite v prispevku!
Jejte banane, zdrave so! (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Jejte banane, zdrave so! (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ste se kdaj vprašali, kakšna banana je najbolj zdrava? Sedaj je to povsem jasno, japonski strokovnjaki so namreč v svoji študiji ugotovili sledeče: popolnoma zrela banana proizvaja substanco TNF, ki ima sposobnost, da se bori proti nenavadnim celicam. Ko banana zori, se na njenem olupku pričnejo delati rjave pike. Več ko je teh rjavih pik, bolj je banana zdrava. Zelo zrela banana pa je tudi odlično živilo proti zaprtosti. Manj zrela banana pa je za prebavo manj učinkovita, saj se škrob v njej še ni pretvoril v sladkor, pojasnjujejo strokovnjaki.

Zato, jejte zrele banane, bolj ko so te zrele, več proti rakavih sestavin vsebujejo. V raziskavi so strokovnjaki potrdili tudi, da imajo banane več snovi, ki se borijo proti raku, kot grozdje, jabolka, lubenica, ananas in hruške.

Jejte banane vsak dan!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...

Premagajte težave z ožiljem s kompresijskimi nogavicami OFA 365

Težave z žilami na nogah so zelo pogost pojav, vzrok za...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjs...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: Velikonočno pecivo

Velikonočno pecivo pripravljamo poleg ostalih velikonoč...

Recept: Svinjska rebrca pečena v pečici

Svinjska rebrca pečena v pečici ali v ponvi, so tradici...

Recept: Goveji golaž s kruhovimi cmoki

Goveji golaž je kulinarična poslastica, kjer veliko vlo...

Milena Miklavčič: "Veliko ljudi je sram obujati tovrstne spomine, mene ni."

Velika noč je največji krščanski praznik ne le zaradi d...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Mito Trefalt

Mito Trefalt
igralec, TV voditelj, urednik (1939 - 2016)


"Če imaš to srečo, da v življenju delaš, kar imaš rad - moraš biti zadovoljen."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.