Čudežna semena, ki ščitijo pred rakom, osteoporozo, infarktom, sladkorno ...

Ko boste prebrali, kako zdravilna so ta semena, jih boste zagotovo uporabljali tudi vi!
	Chia semena uspešno ščitijo tudi pred rakom. (foto: Freepik.com)
Chia semena uspešno ščitijo tudi pred rakom. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Chia semena so bogat vir beljakovin, antioksidantov, mineralov, omega 3 maščobnih kislin.

Raziskave so pokazale, da imajo ta super semena takšno moč na naše telo, da lahko preprečijo mnoge hude bolezni, tudi raka. Če redno uživamo chia semena, se lahko uspešno zaščitimo pred sladkorno boleznijo, saj uravnavajo sladkor v krvi. Ker so odličen vir omega 3 maščobnih kislin, pa krepijo tudi možgane in spomin. Vsebujejo kalcij, ščitijo kosti pred osteoporozo.

Strokovnjaki za prehrano jih priporočajo tudi vsem tistim, ki želijo shujšati, saj pospešeno topijo maščobne obloge, uravnavajo prebavo in pospešujejo metabolizem.
 
PREBERITE TUDI: Če boste jedli to hrano, bodo vaši možgani, srce in ožilje za vedno zdravi

Zelo dobro vplivajo tudi na srce, ga krepijo, uravnavajo krvni tlak, povečujejo raven zdravega holesterola in znižujejo raven škodljivega. Chia semena upočasnjujejo tudi staranje, vsebujejo močne antioksidante, ki polepšajo kožo in pomlajujejo organe.

Kako jih uporabljati?
Chia semena je potrebno pred uporabo namočiti. Namočite jih lahko v vodi, soku, mleku, jogurtu. Ko bodo dobila vlago, bodo narasla. Zato namakajte majhno količino. Dovolj je, da jih namočite za eno uro, lahko pa jih pustite tudi čez noč. Takšne potem uporabite v smutijih, so odličen nadomestek za jajca na primer v palačinkah, uporabite jih lahko skupaj s kosmiči, jih zmešate s sadjem …
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Super recept za tiramisu v lončku

Tiramisu v lončku je odlična sladica, ki jo pripravimo ...

Ideja za kosilo: Pražena jetrca z žajbljem

Pražena jetrca so tradicionalna jed. Lahko uporabimo sv...

Ideja za kosilo: Marinirana svinjska ribica

Marinirana svinjska ribica je kulinarična poslastica, z...

Recept: Timijanov sirup z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...

Svetovni dan varnosti hrane: Ključno je ozaveščanje vseh členov v prehrambni verigi

Dan pred svetovnim dnevom varnosti hrane, ki ga obeležu...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ali ocvrta hrana povzroča anksioznost in depresijo? Tako kažejo študije

Znano je, da uživanje ocvrte hrane povečuje tveganje za...

Iz Jožičine kuhinje: Mušnice

Jožica razkriva recept za "pogojno užitne mušnice". A b...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Recept: Kremšnite v kozarcu

Kremšnita v kozarcu je preprosta, hitro pripravljena sl...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.