Hrana, ki se ji raje ognite

Aktualno > Zanimivosti | piše: M. L. | 17.12.2013
Nekatera praznična hrana nima le ogromno kalorij in maščob, vsebuje tudi umetne snovi, snovi, ki povzročajo raka, zato se ji raje ognite. Preberite si, katere hrane raje ne jejte!
Umetna barvila vsebujejo polno aditivov. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Umetna barvila vsebujejo polno aditivov. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Hrana, ki vsebuje umetna barvila
Hrana, na kateri je umetna barva (sladice, torte, brezalkoholni barvni sokovi in podobno) ni ravno dobra izbira. Sintetične barve so zdravju škodljive in našemu organizmu ne prinašajo prav nič dobrega. Z umetnimi barvili se izboljša videz hrane, da bi pogosteje posegli po njej. Umetna barvila so aditivi, v večjih količinah lahko škodljivi za naše zdravje.

Margarina
Tudi margarina je zdravju škodljiva. Če sami pečete peciva, potem uporabite namesto nje maslo ali kokosovo mast. Margarina vsebuje transmaščobne kisline, ki povzročajo nezdravi holesterol in bolezni srca in ožilja. Številni strokovnjaki za prehrano odsvetujejo uporabo margarine v prehrani. Tudi peciva, ki jih kupite v trgovini, po vsej verjetnosti vsebujejo margarino, zato jih raje specite sami doma.

Mesni izdelki
Industrijski mesni izdelki, kot so suhe salame, klobase in podobno, so polni natrijevih nitritov in soli. Če že, potem jih uživajte zmerno.

Tako kot vsak dan, tudi v teh prazničnih dneh, ki so pred vrati velja, da jejte zmerno, se gibajte in pijte zadosti tekočine.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Cimetove rolice

Pecivo, ki se prileže med tednom po kosilu, med praznik...

Jesenska trojica: 3 najbolj zdravilna jesenska zelišča (piše zeliščarka)

Ko se listi obarvajo zlato, in svež jesenski zrak prine...

To je kritična starost, ko se naše telo super hitro postara (pravijo raziskave)

Staramo se postopoma, a znanstveniki odkrivajo, da sta ...

Kako pripravimo najboljšo mučkalico?

Ime mučkalica izhaja iz besede mučkati, kar lahko razum...

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Priprava ozimnice: 4. recepti za vlaganje zelenjave za ozimnico

Vlaganje zelenjave za ozimnico je prijetno in koristno ...

Prihaja največji festival za starejše v Evropi! Festival za 3. življenjsko obdobje

Obiščite največji dogodek za starejše v Evropi že 23. F...

Recept: Domača paradižnikova mezga

Ko sem iskala recepte za domačo paradižnikovo mezgo sem...

Recept: Stročji fižol v slanici

Jožica tokrat z nami deli recept za stročji fižol v sla...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.