Iz Jožičine kuhinje: Borovničev liker

Jožica razkriva odličen recept za borovničev liker.
Borovničev liker. Foto: Freepik.com. SLIKA JE SIMBOLIČNA.
Borovničev liker. Foto: Freepik.com. SLIKA JE SIMBOLIČNA.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Minister za zdravje opozarja: 

Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

Sestavine:
1 kg borovnic
1/2 l prekuhane vode
1l dobre slivovke
1/2 kg do 75 dkg sladkorja
dišave pa le po želji malo cimeta, kakšen klinček, vanilija)

Priprava:
Dobro zrele borovnice dajte v kozarec s širokim vratom, dodajte jim dišave, prelijte s 1/2 litra kuhane in ohlajene vode in s slivovko, zamašite in postavite na sonce za 3 tedne (kozarec zaščitite tako, da ne bo čisto na neposrednem soncu). Občasno ga pretresite.
Nato tekočino precedite ter ji dodajte s 1/2 litra vode kuhan in ohlajen sladkor. Tekočino pustite še kakšen dan stati, nakar jo zopet precedite ter nalijte v steklenice, dobro zamašite in shranite.
Ostanek borovnic ne zavrzite, 10 % jih lahko dodate k likerju v vsako steklenico.

NASVET: pri sladkorju se lahko sami odločite, koliko ga boste dodali oziroma je odvisno od tega, kako močan liker želite. Za najboljše borovničke se priporoča 23% alkoholne stopnje.

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Bezgov sirup z okusom mete in maline

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

NAMIG: borovničev liker shranimo v temnem in hladnem prostoru, da obdrži lepo barvo. Najboljši pa je, če stoji 2 do 3 mesece, da se okusi dobro obogatijo. Vedno ponudite ohlajenega. V ličnih manjših stekleničkah je tudi domače in izvirno darilo.Na takšne priložnosti moramo seveda misliti pravočasno.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Segedin golaž

Segedin golaž velja za najbolj priljubljeno jed na žlic...

Iz Jožičine kuhinje: Nadevana paprika

Jožica ima idejo za odlično kosilo - nadevane paprike. ...

Iz Jožičine kuhinje: Žemljice iz pirine moke z dodatkom kislega testa

Tokrat naša ambasadorka Jožica z nami deli recept za pi...

OGNJIČ: celi rane, pomaga pri težavah z limfo, podpira jetra, deluje protimikrobno

Ognjič je pogosta vrtna rastlina, ki raste praktično po...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

Iz Jožičine kuhinje: Vanilijeva panna cotta z gozdnimi sadeži ali jagodami

Preprosta italijanska sladica, lahka in osvežilna. Krem...

Recept Lene Gospodinje: Grahova juha z meto

To je juha, v katero se ljubitelji graha in mete zaljub...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Ne zavrzite jo – deluje kot gnojilo in barvilo, neguje kožo, odstranjuje vonjave …

Nekateri jo uživate vsak dan. A uporabna je na tisoč in...

Žajbelj – uravnava holesterol, lajša simptome menopavze in izboljšuje spomin

Koristi žajblja že dlje časa preučuje tudi znanost. Kar...

V Cankarjev dom v Ljubljano prihaja že 22. Festival za tretje življenjsko obdobje

Od 27. do 29. septembra prihaja že 22. Festival za tret...

Metka Klevišar: MUCA JI POLEPŠA ŽIVLJENJE

Sama nisem nikoli imela niti mačke, niti psa, tako da š...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.