Sestavine:
25 dkg masla sobne temperature
30 dkg moke (pol ostre in pol gladke)
5 žlic hladne vode
1 žlica jabolčnega kisa
Nadev:
8 zvrhanih žlic mletih orehov (mandeljnov, lešnikov ..)
2 zvrhani žlici domače marmelade
Iz navedenih sestavin zamesim testo in ga dam za 1/2 ure v hladilnik (ni pa nujno).
Za nadev pomešam orehe z marmelado.
Testo razvaljam na debelino 2 mm.
Razrežem ga na kvadrate 5 krat 5 cm.
Na vsakega dam malo nadeva in oblikujem kiflice.
Pri zaključku si pomagam z noževo konico (večkrat nežno pritisniti, da se med peko ne odpirajo).
Pečem na pomaščenem pekaču, v predogreti pečici (brez ventilatorja) na 180 stopinj / 20 minut, da blago porumenijo.
Malo jih ohladim in povaljam v sladkornem prahu z dodanim vanilijevim sladkorjem (ali jih samo posipam s sladkornim prahom).
Meni najboljši nadev je lešnik z marelično marmelado.
Dobim 105 kiflic.
Pripis: recept me je pozitivno presenetil (enkratno prhko testo).
Vir: Coolinarika.com
Pozdrav Iz Jožičine kuhinje!
Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!
»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«
V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.