Iz Jožičine kuhinje: Omaka iz grozdja

Tudi iz grozdnih jagod lahko pripravite zelo okusno omako, ki se odlično poda k mesu, krompirju ali rižu. Recept je popolnoma enostaven.
Omaka iz grozdja (foto: Jožica Ostrožnik)
Omaka iz grozdja (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Potrebujete:

  • 1 žlico masla
  • 1 čajno žličko sladkorja
  • 2 žlici moke (ravni)
  • 1 žlica drobtin (ravna)
  • 4 dcl vina (ali mošta)
  • 1 dcl vode
  • 2 pesti grozdnih jagod
  • sladkor po vašem okusu
  • sol

 

Postopek kuhanja:

1) V žlici masla spenite žličko sladkorja, dodajte dve žlici moke in eno ravno žlico drobtin ter iz tega naredite bledorumeno prežganje.

2) Zalijte z mešanico vode in vina (1 dcl vode in 4 dcl vina), še bolje z moštom. Posolite in po okusu sladkajte. Uhhhh, kako je to dobro, njami, okus po maslu ...

3) Ko je že nekaj časa vrelo in je primerno gosto, dodajte dve pesti grozdnih jagod. Pustite prav malo prevreti in pazite, da ostanejo jagode cele.

4) Ta grozdna omaka se prav fino poda k mesu, rižu, krompirju ...

Naredite jo sedaj, ko je čas trgatve in imate domače grozdje.

Pozdrav Iz Jožičine kuhinje.

 

 

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Morda te zanima tudi:

Zdrava prehrana: 10 univerzalnih zlatih pravil

Ne glede na to, ali ste vsejedec, vegetarijanec ali veg...

Misel za 19. november

Ob tradicionalnem slovenskem zajtrku smo za dobro jutro...

Zakaj je rafinirano kuhinjsko sol dobro zamenjati za himalajsko?

V slovenskih kuhinjah in na prodajnih policah najpogost...

Misel za 17. november

Ob svetovnem dnevu domačega kruha smo prisluhnili čudov...

Misel za 14. november

Ob svetovnem dnevu sladkorne bolezni smo s pomočjo Rumi...

100% naravni afrodiziaki, ki delujejo močneje kot viagra!

Ste vedeli, da muškatni orešček in klinčki znanstveno p...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Mito Trefalt

Mito Trefalt
igralec, TV voditelj, urednik (1939 - 2016)


"Če imaš to srečo, da v življenju delaš, kar imaš rad - moraš biti zadovoljen."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2021 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.