Iz Jožičine kuhinje - Vložene breskve (nektarine)

Breskve so pravi užitek in teknejo v vsaki obliki, najsibodo sveže ali pripravljene v pecivu, še najbolj poseben pa je breskov kompot.
Breskve so pravi užitek in teknejo v vsaki obliki, najsibodo sveže ali pripravljene v pecivu, še najbolj poseben pa je breskov kompot. Foto: Jožica Ostrožnik
Breskve so pravi užitek in teknejo v vsaki obliki, najsibodo sveže ali pripravljene v pecivu, še najbolj poseben pa je breskov kompot. Foto: Jožica Ostrožnik
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

SESTAVINE

Za 650 g. kozarec rabite:

pravkar nabrane breskve
7 do 10 dkg sladkorja
2.5 do 3 dcl vode
2 kom klinčkov celih
malo cimetove skorjice
malo limonine lupine (odrezati kar z nožem)
vanilijev sladkor

POSTOPEK PRIPRAVE

Razkoščičene in po vašem okusu narezane breskve (polovice, četrtine ali kocke) si pripravite vnajprej.

Med rezanjem pristavite in zavrite vodo s sladkorjem, dodajte še klinčke, cimetovo skorjico, limonino lupinico in vanilijev sladkor.
V to vrelo sladkorno in odišavljeno tekočino vsipajte pripravljene breskve (če jih imate veliko, delajte postopoma, ne vsipati vse naenkrat).

PREBERITE TUDI: Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Ogenj dajte na najvišjo temperaturo in posodo pokrijte ter počakajte do prvih znakov vrenja (vmes breskve malo obrnite - premešajte).
Ko vidite, da pričnejo zavirati, ogenj zmanjšajte ali posodo potegnite na stran in takoj pričnite polniti v čiste in ogrete kozarce, zalijte z vročo sladko raztopino, dodajte kakšen klinček iz raztopine in takoj zaprite (breskve morajo biti še čvrste, če pičite vanje z zobotrebcem).

Kozarce zlagajte na glavo in dobro pokrijte z odejo.
Ko boste končali z vlaganjem, kozarce obrnite pravilno in pustite pokrite čez noč.

Naslednji dan s hrbtom noža preverite ali so pokrovčki prijeli (med hrbtiščem noža in pokrovom se mora pokazati svetla zareza ali vdolbinica na pokrovu, to je znak, da je vlaganje uspelo).
Skladiščite v temnem in hladnem prostoru.
Prav gotovo se bodo pokvarile in to v vaših želodčkih.😋

PREBERITE TUDI: Recepti iz Jožičine kuhinje: Sirove štručke

________________________________________________________

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Odlična sladica: Slivov štrudelj (recept)

Namesto jabolčnega zavitka, lahko pripravimo tudi slivo...

Recept: Stročji fižol v slanici

Jožica tokrat z nami deli recept za stročji fižol v sla...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Ideja za kosilo: Mesne kroglice s paradižnikovo omako

Čufte ali mesne kroglice so priljubljena jed iz mletega...

Super recept za tiramisu v lončku

Tiramisu v lončku je odlična sladica, ki jo pripravimo ...

Recepti za zdrava kosila: Losos na žaru s šparglji

Recepti za zdravo kosilo! Zdrava prehrana je ključ do b...

RECEPT: Domača marmelada iz gozdnih jagod

Za pripravo božanske domače marmelade iz gozdnih jagod,...

Iz Jožičine kuhinje: Sirup iz aronije

Jožica razkriva recept za sirup iz aronije...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

Iz Jožičine kuhinje: Vanilijeva panna cotta z gozdnimi sadeži ali jagodami

Preprosta italijanska sladica, lahka in osvežilna. Krem...

Iz Jožičine kuhinje: Vložene jagode (v sopari kuhano sadje)

Vabljive rdeče jagode z domačega vrta pripravljene kot ...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.