Iz Jožičine kuhinje: Vložene češnje

Sezona češenj je tu. Če jih imate v izobilju, če so se jih najedli tudi vaši sosedje potem je čas, da jih nekaj vložite. Po receptu, ki ga najdete v prispevku pa vam bodo zagotovo uspele!
Češnje lahko tudi vložite. (foto: Jožica Ostrožnik)
Češnje lahko tudi vložite. (foto: Jožica Ostrožnik)
Češnje lahko tudi vložite. (foto: Jožica Ostrožnik) Češnjev kompot (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Potrebujete češnje, sladkor, vodo, dišave: celi klinčki, cimetova skorjica, limonina lupina, vanilijev sladkor, 2 do 3 žlice ruma, kozarce za vlaganje, pokrove.

Postopek:

Sveže nabranim in pravilno čvrstim češnjam odstranite peclje, jih temeljito operite in odcedite.

V pečici ogreti na 80 stopinj, segrejte čiste kozarce.

Preberite tudi: Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

V večji posodi zavrite vodo, jo osladkajte in dodajte, cimetovo skorjico, cele klinčke in limonino lupino (na en kozarec računajte 3 do 3,5 dcl vode, 3 žlice sladkorja, dišavnice pa morate uporabiti po občutku, da ne zatrejo nežnega aromatičnega vonja in okusa svežega sadeža).

V vrelo vodo stresite češnje, pokrijte in počakajte, da ponovno zavre,takoj zmanjšajte ogenj ali potegnite posodo na stran.Dodajte malček vanilijevega sladkorja in 1 žlico ruma na celo posodo (za boljšo aromo).

Kompot nadevajte vroč, nalijte vročo tekočino do vrha in takoj zaprite. Kozarce obračajte na glavo - na pokrove (da izpodrine zrak) in sproti pokrivajte z deko.Ko boste končali s polnjenjem, kozarce obrnite pravilno in dobro pokrijte ter popolnoma ohladite (najbolje čez noč).

Češnjev kompot shranite v suhem, hladnem in temnem prostoru.

Češnjev pozdrav iz Jožičine kuhinje!

Preberite tudi: Recepti iz Jožičine kuhinje: Sirove štručke

Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Grmada

V prispevku boste našli recept za sladko grmado, po kat...

Moč zdravilnih gob: pomoč pri avtoimunih, nevrodegenerativnih boleznih in pri raku

Gobe. Kaj je vaša prva asociacija? Večinoma najprej pom...

KUHALNICA: Govedina z bučnim oljem

Ko kuhamo govejo juho nam vedno ostane kakšen kos goved...

Iz Jožičine kuhinje: Mrzla vinska krema

Poznate recept za mrzlo vinsko kremo? Enostaven je in o...

Recept: Timijanov sirup z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...

3 super živila, ki pomagajo pri hujšanju in veljajo za ekspresne toplice maščob

Spoznajte 3 super živila, ki dokazano pomagajo pri hujš...

KUHALNICA: Kako pripravimo orado na žaru

Orada, kraljica Jadrana. Orada na žaru je ena najokusne...

Iz Jožičine kuhinje: Oblečene jagode

Sezona jagod se je pričela, z njo pa prihaja tudi zelo ...

Recept: Česnova juha za zniževanje povišanega holesterola

Česnova juha je odlična izbira za tiste, ki si želijo o...

Ideje za kosilo: Bučna juha s pastinakom, krompirjevi cmoki z mesom in zelena solata

Nimate ideje, kaj pripraviti za kosilo? Preverite predo...

5 shujševalnih trikov BREZ DIETE!

Preverite pet shujševalnih trikov, s katerimi boste izg...

Iz Jožičine kuhinje: "Ferrero rocher" rolada

Če ste ljubitelji sladkega, potem morate vsekakor pripr...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.