KUHALNICA: Ajdovi piškoti z rožičevo moko

Ajdovi piškoti so primerni tudi za tiste, ki ne smejo glutena, jajc in kravjega mleka. So zelo hitro narejeni, zato jih zelo rada naredim za obiske ali za otroke oziroma tiste, ki ne smejo veliko sladkorja, saj je rožič sladek nadomestek kakava.
Ajdovi piškoti z rožičevo moko (foto: OblizniPrste.si)
Ajdovi piškoti z rožičevo moko (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Sestavine ajdovih piškotov z rožičevo moko:
Ajdovi piškoti z rožičevo moko - veganski1 skodelica ajdove moke
1/3 skodelice rožičeve moke
½ skodelice riževega napitka
½ skodelice mineralne vode
1 žlička vinskega kamna
1 žlička cimeta
list stevie ali 2 žlici sladila

Postopek priprave ajdovih piškotov z rožičevo moko:
Vzamemo posodo za mešanje, ki jo postavimo na pult. V njo nasujemo suhe sestavine. List stevie narežemo oziroma zdrobimo. Če tega nimamo dodamo 2 žlici sladila.

Postopoma dodajamo rižev napitek in mineralno vodo ter z žlico zmešamo. Zmes mora biti bolj lepljiva, kar je prav.

Zmes polagamo z žlico na peki papir ali na silikonsko podlago. Žlico lahko pomočimo tudi v kozarec vode, da se lažje oblikujejo kupčki. Piškote pečemo 15 minut v ventilacijski pečici na 170 stopinjah Celzija. Sama jih pustim še 10 min v ugasnjeni pečici.

Jaz piškote svojim gostom ponudim ob ječmenovi kavici.

Zdravo sladkanje vam želim!

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Marelični cmoki

Jožica Ostrožnik je tokrat pripravila slastne marelične...

Humus - namaz iz čičerike

Humus lahko postrežete kot predjed ali kot glavno jed. ...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Iz Jožičine kuhinje: Orehova gnezda

Čas je primeren za peko piškotov. V prispevku najdete e...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

KUHALNICA: Kremna juha iz buče

Kraljica med juhami, ki preseneti vsakogar. Kremno juho...

KUHALNICA: Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem

Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem, ali kakor ...

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...

KUHALNICA: Dišavni veganski piškoti

Slastni so in zdravi, naredili jih boste hitro, z njimi...

Iz Jožičine kuhinje: Babičina dobrota

Vam gre za nohte s časom, potrebujete enostaven, sočen ...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...

Iz Jožičine kuhinje: Vložene paprike

Iz Jožičine kuhinje prihaja super recept za vložene pap...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.