KUHALNICA: Bananin tiramisu z nutelo

Marsikdo ni ljubitelj navadnega tiramisuja saj vsebuje kavo. Tale različica – bananin tiramisu z Nutello pa je popolna zamenjava, ki bo očarala vsakega. Nežna bananina krema v povezavi s piškoti namočenimi v Nutellino mleko … mmm … komu se že cedijo sline?
Bananin tiramisu z nutelo (foto: Oblizni Prste.si)
Bananin tiramisu z nutelo (foto: Oblizni Prste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Bananin tiramisu z Nutello – sestavine:
(za 12 kozarčkov)
200 g baby piškotov (savoiardi)
250 ml sladke smetane
500 ml mascarponeja
3 pa pol banane + polovička za dekoracijo
250-300 ml mleka
večja žlica Nutelle
1 vanilin sladkor in nekaj kapljic vaniline arome
kakav v prahu

Preberite tudi: Špargljeva pita z ajdovo moko

Bananin tiramisu z Nutello – postopek:
Najprej olupimo banane in jih narežemo na kolobarje. Z mečkalcem krompirja jih zmečkamo v pire podobni masi.

V posodo k bananam dodamo mascarpone, sladko smetano, vanilin sladkor in vanilino aromo. Vse skupaj dobro premešamo z električnim mešalcem, dokler ne dobimo kompaktne mase.

Vsak piškot razrežemo na 3 dele, saj jih bomo tako lažje dodali v kozarčke.

V posodi zmešamo mleko in žlico Nutelle. Mleko lahko po želji malo pogrejemo, da lažje zmešamo z Nutello – vendar ga pred namakanjem piškotov ohladimo.

Sedaj pa pričnemo z zlaganjem bananinega tiramisuja z Nutello. Najprej pomočimo 3 dele piškotov v mleko in dodamo v kozarček. Čez namažemo z zvrhano žlico kreme, ter postopek še enkrat ponovimo, tako, da dobimo dve plasti.

Tako storimo z vsemi 12-imi kozarčki. Za konec potresemo po vrhu še malo kakava v prahu in okrasimo z banano.

Bananin tiramisu z Nutello je končan in pripravljen za hlajenje. Najbolje, da ga pustimo v hladilniku kar čez noč, da se sestavine dobro povežejo in bodo lepo sočne. Sladica je zelo primerna za kakšna praznovanja, kjer je zelo praktično, da postrežemo kaj v kozarčkih. Prijetno sladkanje!

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Namesto kuhanega vina ta zimska alkoholna pijača!

Recept za to pijačo je bil pravi zimski hit že leta 201...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Dvobarvni orehi

Zanimive recept in slasten recept, direktno iz Jožičine...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Linški srčki

Jožica je pripravila recept za slastne maslene linške s...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Zdravilna kurkuma v naši prehrani (načini priprave)

Kurkuma, rastlina podobna ingverju, prihaja iz Daljneg...

Recepti za zdrava kosila: Polnjene paprike z rjavim rižem

Tokrat recept za odlično, okusno zdravo kosilo. Polnjen...

KUHALNICA: Čokoladni drobljenec z malinami

Včasih si za zajtrk zaželim kaj sladkega v kombinaciji ...

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...

KUHALNICA: Obrnjena ananasova torta

Obrnjena ananasova torta je naravnost božanskega okusa ...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recept: Goveji golaž s kruhovimi cmoki

Goveji golaž je kulinarična poslastica, kjer veliko vlo...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.