KUHALNICA: Bananino mleko

Mleko je hranljiva pijača, s katero se srečamo že kot dojenčki. Vsebuje sestavine, ki jih telo potrebuje za rast. Bananino mleko je napitek in hkrati zelo hranljiv obrok, saj vsebuje naravni sladkor banane. Priprava je hitra in enostavna, zato si ga mnogi privoščijo za “hitri zajtrk”, ko ni časa za pripravo kaj drugega.
Bananino mleko je okusen in hranljiv obrok. (foto: OblizniPrste.si)
Bananino mleko je okusen in hranljiv obrok. (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Bananino mleko – sestavine:
Za eno osebo potrebujemo:
1 veliko zelo zrelo banano
2-3 dl mleka (kravje ali sojino)

Bananino mleko -postopek:
Za pripravo bananinega mleka je najbolje uporabiti zelo zrele banane. Lahko celo takšne, ki imajo na olupu že črne pikice. S takšnimi bananami ni nič narobe in so običajno v notranjosti še lepo bele, vsebujejo pa precej več sladkorja. Banano olupimo.

Razkosamo jo lahko kar z rokami in damo v blender. Košček banane, z nožem odrezan kolobar, lahko prihranimo za dekoracijo.

Dodamo dobra 2 dl mleka. Uporabimo tisto vrsto mleka, ki ga pijemo sicer. Kravje, sojino ali kakšno drugo vrsto mleka. Priporočam, da najprej dolijemo le 1 dl mleka in vklopimo blender in kasneje dodamo še preostalo količino mleka. V manjši količini tekočine se bo banana v celoti lepo zmiksala, medtem ko lahko v večji količini mleka ostanejo koščki banane.

Količino mleka lahko prilagodimo okusu. Če nimate radi gostih napitkov, dodajte več mleka in obratno.

Ko mleko in banano dobro zmiksamo, dobimo peneče bananino mleko. Sedaj ga le še prelijemo v kozarec in po želji dekoriramo s kakšno pisano slamico in bananinim kolobarjem. Postrežemo ga takoj!

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Iz Jožičine kuhinje: Recept za najboljšo govejo juho

V prispevku boste našli recept za najboljšo domačo gove...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljši recept za pekovsko domače pecivo

Kifeljčki, makovke, žemlje in ostalo pekvsko pecivo lah...

Iz Jožičine kuhinje: Marelični cmoki

Jožica Ostrožnik je tokrat pripravila slastne marelične...

Humus - namaz iz čičerike

Humus lahko postrežete kot predjed ali kot glavno jed. ...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Iz Jožičine kuhinje: Orehova gnezda

Čas je primeren za peko piškotov. V prispevku najdete e...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

KUHALNICA: Kremna juha iz buče

Kraljica med juhami, ki preseneti vsakogar. Kremno juho...

KUHALNICA: Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem

Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem, ali kakor ...

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.