KUHALNICA: Bananino mleko

Mleko je hranljiva pijača, s katero se srečamo že kot dojenčki. Vsebuje sestavine, ki jih telo potrebuje za rast. Bananino mleko je napitek in hkrati zelo hranljiv obrok, saj vsebuje naravni sladkor banane. Priprava je hitra in enostavna, zato si ga mnogi privoščijo za “hitri zajtrk”, ko ni časa za pripravo kaj drugega.
Bananino mleko je okusen in hranljiv obrok. (foto: OblizniPrste.si)
Bananino mleko je okusen in hranljiv obrok. (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Bananino mleko – sestavine:
Za eno osebo potrebujemo:
1 veliko zelo zrelo banano
2-3 dl mleka (kravje ali sojino)

Bananino mleko -postopek:
Za pripravo bananinega mleka je najbolje uporabiti zelo zrele banane. Lahko celo takšne, ki imajo na olupu že črne pikice. S takšnimi bananami ni nič narobe in so običajno v notranjosti še lepo bele, vsebujejo pa precej več sladkorja. Banano olupimo.

Razkosamo jo lahko kar z rokami in damo v blender. Košček banane, z nožem odrezan kolobar, lahko prihranimo za dekoracijo.

Dodamo dobra 2 dl mleka. Uporabimo tisto vrsto mleka, ki ga pijemo sicer. Kravje, sojino ali kakšno drugo vrsto mleka. Priporočam, da najprej dolijemo le 1 dl mleka in vklopimo blender in kasneje dodamo še preostalo količino mleka. V manjši količini tekočine se bo banana v celoti lepo zmiksala, medtem ko lahko v večji količini mleka ostanejo koščki banane.

Količino mleka lahko prilagodimo okusu. Če nimate radi gostih napitkov, dodajte več mleka in obratno.

Ko mleko in banano dobro zmiksamo, dobimo peneče bananino mleko. Sedaj ga le še prelijemo v kozarec in po želji dekoriramo s kakšno pisano slamico in bananinim kolobarjem. Postrežemo ga takoj!

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Vložena jajca

Če vam ostajajo jajca, jih lahko tudi vložite. Tako pri...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtovi čupovci

Hitro pripravljeno in zelo okusno pecivo vam bo zelo vš...

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...

Iz Jožičine kuhinje: Bučke v omaki

Sezona bučk je tu. Če jih imate na svojem vrtu, pa še t...

Iz Jožičine kuhinje: Češnjev zavitek

V sezoni češenj prihaja iz Jožičine kuhinje odličen rec...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

KUHALNICA: Lignji in dagnje na buzaro

Lignji in dagnje na buzaro, so enostavna in hitro pripr...

Naredite sami: Recept za najbolj enostaven in okusen jagodni sok

Sezona jagod je tukaj. Če jih imate preveč, pripravite ...

5 zdravih in neverjetno slastnih sladic iz borovnic

Tu je sezona borovnic! Ne veste, kako vse bi jih uporab...

Sveži kvas Fala zdaj v bolj trajnostni embalaži in s certifikatom FSC

Skupina Lesaffre, katere del je tudi blagovna znamka Fa...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.