KUHALNICA: Cimetova omaka z belim vinom

Cimetova omaka z belim vinom je gosta in zelo aromatična omaka. Kombinacija cimeta in vina nas ogreje in poživi. Okus, vonj in barva pa ustvarijo popolno razvajanje čutov.
Cimetova omaka z belim vinom (foto: OblizniPrste.si)
Cimetova omaka z belim vinom (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Cimetova omaka z belim vinom – sestavine:
1 žlica maščobe (npr. kokosovo olje)
2 žlici moke (bele ali kakšne druge)
1-2 žlici kristalnega sladkorja (bel ali rjav)
1-2 dl belega vina
1-2 čajni žlički mletega cimeta
ščepec mletih klinčkov
5 celih klinčkov
1 vanilin sladkor
2-3 dl jušne osnove

Cimetova omaka z belim vinom – postopek:
Stopimo in segrejemo 1 žlico maščobe. Uporabimo kokosovo olje ali drugo maščobo, ki jo uporabljamo sicer. Dodamo 2 žlici moke in neprestano mešamo.

Ko se moka lepo poveže z maščobo, dodamo 1-2 žlici kristalnega sladkorja (količino prilagodimo okusu). Dobro premešamo in počakamo, da sladkor malce karamelizira.

Zalijemo z 1-2 dl belega vina in neprestano mešamo z metlico, da uničimo vse grudice.
Dodamo še 2 dl jušne osnove (če je nimamo, jo lahko nadomestimo kar z vodo), ščepec mletih klinčkov, 5 celih klinčkov in 1-2 čajni žlički mletega cimeta.

Vse skupaj dobro premešamo in kuhamo še nekaj minut. Po potrebi dolijemo še nekaj jušne osnove (lahko tudi vina) – prilagodimo okusu.

Dišeča cimetova omaka z belim vinom se postreže v manjši količini kot vinski zos, saj je zaradi večje količine začimb veliko bolj aromatična.

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Mandarinin liker

Imate radi domače, sladke in aromatične likerje? Potem ...

KUHALNICA: Hrustljavo zapečena gomoljna zelena

Ne samo krompir, ampak tudi ostali gomoljčki (zelena, k...

KUHALNICA: Bonboni za boleče grlo

Imate boleče grlo ali se vas loteva kašelj? Če prisegat...

Iz Jožičine kuhinje: Jabolčno pecivo iz moje mladosti

Velikokrat me misli ponesejo v leta moje mladosti. Ah, ...

Feng shui v kuhinji: 6 glavnih pravil

Poslovite se od romantično okrašene in naložene kuhinje...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

KUHALNICA: Pica mumija za noč čarovnic

Vsako leto, ko se približuje noč čarovnic, želimo ustva...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

KUHALNICA: Enolončnica z domačo klobaso

Včasih, ko se naveličamo cvrtja, peke in obilnih obroko...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Kje je najboljše živeti po upokojitvi? Spoznajte 5 top držav

Razmišljate, da bi svoja zlata leta preživeli v tuji de...

KUHALNICA: Enostavni čokoladno orehovi polžki

Čokoladno – orehovi polžki na hitro so preprosti sladki...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.