KUHALNICA: Cimetova omaka z belim vinom

Cimetova omaka z belim vinom je gosta in zelo aromatična omaka. Kombinacija cimeta in vina nas ogreje in poživi. Okus, vonj in barva pa ustvarijo popolno razvajanje čutov.
Cimetova omaka z belim vinom (foto: OblizniPrste.si)
Cimetova omaka z belim vinom (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Cimetova omaka z belim vinom – sestavine:
1 žlica maščobe (npr. kokosovo olje)
2 žlici moke (bele ali kakšne druge)
1-2 žlici kristalnega sladkorja (bel ali rjav)
1-2 dl belega vina
1-2 čajni žlički mletega cimeta
ščepec mletih klinčkov
5 celih klinčkov
1 vanilin sladkor
2-3 dl jušne osnove

Cimetova omaka z belim vinom – postopek:
Stopimo in segrejemo 1 žlico maščobe. Uporabimo kokosovo olje ali drugo maščobo, ki jo uporabljamo sicer. Dodamo 2 žlici moke in neprestano mešamo.

Ko se moka lepo poveže z maščobo, dodamo 1-2 žlici kristalnega sladkorja (količino prilagodimo okusu). Dobro premešamo in počakamo, da sladkor malce karamelizira.

Zalijemo z 1-2 dl belega vina in neprestano mešamo z metlico, da uničimo vse grudice.
Dodamo še 2 dl jušne osnove (če je nimamo, jo lahko nadomestimo kar z vodo), ščepec mletih klinčkov, 5 celih klinčkov in 1-2 čajni žlički mletega cimeta.

Vse skupaj dobro premešamo in kuhamo še nekaj minut. Po potrebi dolijemo še nekaj jušne osnove (lahko tudi vina) – prilagodimo okusu.

Dišeča cimetova omaka z belim vinom se postreže v manjši količini kot vinski zos, saj je zaradi večje količine začimb veliko bolj aromatična.

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Vložena jajca

Če vam ostajajo jajca, jih lahko tudi vložite. Tako pri...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtovi čupovci

Hitro pripravljeno in zelo okusno pecivo vam bo zelo vš...

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...

Iz Jožičine kuhinje: Bučke v omaki

Sezona bučk je tu. Če jih imate na svojem vrtu, pa še t...

Iz Jožičine kuhinje: Češnjev zavitek

V sezoni češenj prihaja iz Jožičine kuhinje odličen rec...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

KUHALNICA: Lignji in dagnje na buzaro

Lignji in dagnje na buzaro, so enostavna in hitro pripr...

Naredite sami: Recept za najbolj enostaven in okusen jagodni sok

Sezona jagod je tukaj. Če jih imate preveč, pripravite ...

5 zdravih in neverjetno slastnih sladic iz borovnic

Tu je sezona borovnic! Ne veste, kako vse bi jih uporab...

Sveži kvas Fala zdaj v bolj trajnostni embalaži in s certifikatom FSC

Skupina Lesaffre, katere del je tudi blagovna znamka Fa...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.