KUHALNICA: Cimetova omaka z belim vinom

Cimetova omaka z belim vinom je gosta in zelo aromatična omaka. Kombinacija cimeta in vina nas ogreje in poživi. Okus, vonj in barva pa ustvarijo popolno razvajanje čutov.
Cimetova omaka z belim vinom (foto: OblizniPrste.si)
Cimetova omaka z belim vinom (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Cimetova omaka z belim vinom – sestavine:
1 žlica maščobe (npr. kokosovo olje)
2 žlici moke (bele ali kakšne druge)
1-2 žlici kristalnega sladkorja (bel ali rjav)
1-2 dl belega vina
1-2 čajni žlički mletega cimeta
ščepec mletih klinčkov
5 celih klinčkov
1 vanilin sladkor
2-3 dl jušne osnove

Cimetova omaka z belim vinom – postopek:
Stopimo in segrejemo 1 žlico maščobe. Uporabimo kokosovo olje ali drugo maščobo, ki jo uporabljamo sicer. Dodamo 2 žlici moke in neprestano mešamo.

Ko se moka lepo poveže z maščobo, dodamo 1-2 žlici kristalnega sladkorja (količino prilagodimo okusu). Dobro premešamo in počakamo, da sladkor malce karamelizira.

Zalijemo z 1-2 dl belega vina in neprestano mešamo z metlico, da uničimo vse grudice.
Dodamo še 2 dl jušne osnove (če je nimamo, jo lahko nadomestimo kar z vodo), ščepec mletih klinčkov, 5 celih klinčkov in 1-2 čajni žlički mletega cimeta.

Vse skupaj dobro premešamo in kuhamo še nekaj minut. Po potrebi dolijemo še nekaj jušne osnove (lahko tudi vina) – prilagodimo okusu.

Dišeča cimetova omaka z belim vinom se postreže v manjši količini kot vinski zos, saj je zaradi večje količine začimb veliko bolj aromatična.

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Biftek brez surovega mesa

Hitro je pripravljen, ne vsebuje surovega mesa, zelo je...

KUHALNICA: Najboljši marmorni kolač

Najboljši marmorni kolač je slasten, rahel in okusen. S...

Namesto kuhanega vina ta zimska alkoholna pijača!

Recept za to pijačo je bil pravi zimski hit že leta 201...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Dvobarvni orehi

Zanimive recept in slasten recept, direktno iz Jožičine...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Linški srčki

Jožica je pripravila recept za slastne maslene linške s...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Zdravilna kurkuma v naši prehrani (načini priprave)

Kurkuma, rastlina podobna ingverju, prihaja iz Daljneg...

KUHALNICA: Bananin tiramisu z nutelo

Marsikdo ni ljubitelj navadnega tiramisuja saj vsebuje ...

Recepti za zdrava kosila: Polnjene paprike z rjavim rižem

Tokrat recept za odlično, okusno zdravo kosilo. Polnjen...

KUHALNICA: Čokoladni drobljenec z malinami

Včasih si za zajtrk zaželim kaj sladkega v kombinaciji ...

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.