KUHALNICA: Cvetača in brokoli iz pečice

V meni včasih oživi ustvarjalni duh in takrat v kuhinji nastane nekaj, kar je plod improvizacije, predvsem pa sestavin, ki jih imam takrat na razpolago. Na takšen način je nastala tudi okusna večerja, kjer sta glavni sestavini cvetača in brokoli.
Cvetača in brokoli iz pečice. (foto: OblizniPrste.si)
Cvetača in brokoli iz pečice. (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Cvetača in brokoli iz pečice – sestavine:
(za 4 osebe)
• 400 g zamrznjenega brokolija
• 400 g zamrznjene cvetače
• sol
• 5 jajc
• 3 čajne žličke paradižnikove omake
• 1 srednje velika čebula
• 2 čajni žlički repičnega olja
• 1/2 čajne žličke balzamičnega kisa
• poper
• 1/2 čajne žličke mlete sladke rdeče paprike

Cvetača in brokoli iz pečice – postopek
V veliki skledi razžvrkljamo jajca z metlico za stepanje; čebulo olupimo, očistimo in drobno sesekljamo.

Cvetačo in brokoli damo kuhati v lonec za kuhanje na sopari za toliko časa, dokler ju z vilicami lahko ne prebodemo (približno 15 minut).

Med tem časom damo v manjši lonec 1 čajno žličko repičnega olja in na njem prepražimo čebulo, ki jo solimo. Čebulo pražimo približno 1 minuto, nato dolijemo 0,5 dl vode in čebulo dušimo dokler vsa voda ne izpari. Med dušenjem čebulo večkrat premešamo.

Kuhano cvetačo in brokoli ter dušeno čebulo odstavimo z ognja in pustimo, da se sestavine ohladijo (približno 15 minut).

Razžvrkljana jajca solimo, dodamo jim še mleto sladko rdečo papriko, balzamični kis, ščepec popra in paradižnikovo omako. Vse skupaj zelo dobro premešamo z metlico za stepanje.

Jajcem dodamo ohlajeno čebulo in na poljubno velike kose narezano ohlajeno cvetačo in brokoli. Vse sestavine s kuhalnico zelo dobro premešamo.

Pekač namastimo s preostankom olja in pri tem si pomagamo s čopičem za peko. Vanj damo zmes za cvetačo in brokoli iz pečice ter jo enakomerno razporedimo po pekaču, dokler zmes ne zakrkne (približno 30 minut).

Namigi
Cvetačo in brokoli lahko skuhamo tudi v kropu; jed lahko obogatimo tudi z naribanim sirom; cvetačo in brokoli iz pečice lahko postrežemo samostojno ali kot prilogo.

Še več okusnih nasvetov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Grmada

V prispevku boste našli recept za sladko grmado, po kat...

Moč zdravilnih gob: pomoč pri avtoimunih, nevrodegenerativnih boleznih in pri raku

Gobe. Kaj je vaša prva asociacija? Večinoma najprej pom...

KUHALNICA: Govedina z bučnim oljem

Ko kuhamo govejo juho nam vedno ostane kakšen kos goved...

Iz Jožičine kuhinje: Mrzla vinska krema

Poznate recept za mrzlo vinsko kremo? Enostaven je in o...

Recept: Timijanov sirup z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...

3 super živila, ki pomagajo pri hujšanju in veljajo za ekspresne toplice maščob

Spoznajte 3 super živila, ki dokazano pomagajo pri hujš...

KUHALNICA: Kako pripravimo orado na žaru

Orada, kraljica Jadrana. Orada na žaru je ena najokusne...

Iz Jožičine kuhinje: Oblečene jagode

Sezona jagod se je pričela, z njo pa prihaja tudi zelo ...

Recept: Česnova juha za zniževanje povišanega holesterola

Česnova juha je odlična izbira za tiste, ki si želijo o...

Ideje za kosilo: Bučna juha s pastinakom, krompirjevi cmoki z mesom in zelena solata

Nimate ideje, kaj pripraviti za kosilo? Preverite predo...

5 shujševalnih trikov BREZ DIETE!

Preverite pet shujševalnih trikov, s katerimi boste izg...

Iz Jožičine kuhinje: "Ferrero rocher" rolada

Če ste ljubitelji sladkega, potem morate vsekakor pripr...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.