KUHALNICA: Cvetača in brokoli iz pečice

V meni včasih oživi ustvarjalni duh in takrat v kuhinji nastane nekaj, kar je plod improvizacije, predvsem pa sestavin, ki jih imam takrat na razpolago. Na takšen način je nastala tudi okusna večerja, kjer sta glavni sestavini cvetača in brokoli.
Cvetača in brokoli iz pečice. (foto: OblizniPrste.si)
Cvetača in brokoli iz pečice. (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Cvetača in brokoli iz pečice – sestavine:
(za 4 osebe)
• 400 g zamrznjenega brokolija
• 400 g zamrznjene cvetače
• sol
• 5 jajc
• 3 čajne žličke paradižnikove omake
• 1 srednje velika čebula
• 2 čajni žlički repičnega olja
• 1/2 čajne žličke balzamičnega kisa
• poper
• 1/2 čajne žličke mlete sladke rdeče paprike

Cvetača in brokoli iz pečice – postopek
V veliki skledi razžvrkljamo jajca z metlico za stepanje; čebulo olupimo, očistimo in drobno sesekljamo.

Cvetačo in brokoli damo kuhati v lonec za kuhanje na sopari za toliko časa, dokler ju z vilicami lahko ne prebodemo (približno 15 minut).

Med tem časom damo v manjši lonec 1 čajno žličko repičnega olja in na njem prepražimo čebulo, ki jo solimo. Čebulo pražimo približno 1 minuto, nato dolijemo 0,5 dl vode in čebulo dušimo dokler vsa voda ne izpari. Med dušenjem čebulo večkrat premešamo.

Kuhano cvetačo in brokoli ter dušeno čebulo odstavimo z ognja in pustimo, da se sestavine ohladijo (približno 15 minut).

Razžvrkljana jajca solimo, dodamo jim še mleto sladko rdečo papriko, balzamični kis, ščepec popra in paradižnikovo omako. Vse skupaj zelo dobro premešamo z metlico za stepanje.

Jajcem dodamo ohlajeno čebulo in na poljubno velike kose narezano ohlajeno cvetačo in brokoli. Vse sestavine s kuhalnico zelo dobro premešamo.

Pekač namastimo s preostankom olja in pri tem si pomagamo s čopičem za peko. Vanj damo zmes za cvetačo in brokoli iz pečice ter jo enakomerno razporedimo po pekaču, dokler zmes ne zakrkne (približno 30 minut).

Namigi
Cvetačo in brokoli lahko skuhamo tudi v kropu; jed lahko obogatimo tudi z naribanim sirom; cvetačo in brokoli iz pečice lahko postrežemo samostojno ali kot prilogo.

Še več okusnih nasvetov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Ledena sladica s čokolado in pistacijo

Semifreddo je italijanska beseda za “polovično – ledeno...

Iz Jožičine kuhinje: Vložena jajca

Če vam ostajajo jajca, jih lahko tudi vložite. Tako pri...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtovi čupovci

Hitro pripravljeno in zelo okusno pecivo vam bo zelo vš...

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...

Iz Jožičine kuhinje: Bučke v omaki

Sezona bučk je tu. Če jih imate na svojem vrtu, pa še t...

Iz Jožičine kuhinje: Češnjev zavitek

V sezoni češenj prihaja iz Jožičine kuhinje odličen rec...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

KUHALNICA: Lignji in dagnje na buzaro

Lignji in dagnje na buzaro, so enostavna in hitro pripr...

Naredite sami: Recept za najbolj enostaven in okusen jagodni sok

Sezona jagod je tukaj. Če jih imate preveč, pripravite ...

5 zdravih in neverjetno slastnih sladic iz borovnic

Tu je sezona borovnic! Ne veste, kako vse bi jih uporab...

Sveži kvas Fala zdaj v bolj trajnostni embalaži in s certifikatom FSC

Skupina Lesaffre, katere del je tudi blagovna znamka Fa...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.