KUHALNICA: Cvetača in brokoli iz pečice

V meni včasih oživi ustvarjalni duh in takrat v kuhinji nastane nekaj, kar je plod improvizacije, predvsem pa sestavin, ki jih imam takrat na razpolago. Na takšen način je nastala tudi okusna večerja, kjer sta glavni sestavini cvetača in brokoli.
Cvetača in brokoli iz pečice. (foto: OblizniPrste.si)
Cvetača in brokoli iz pečice. (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Cvetača in brokoli iz pečice – sestavine:
(za 4 osebe)
• 400 g zamrznjenega brokolija
• 400 g zamrznjene cvetače
• sol
• 5 jajc
• 3 čajne žličke paradižnikove omake
• 1 srednje velika čebula
• 2 čajni žlički repičnega olja
• 1/2 čajne žličke balzamičnega kisa
• poper
• 1/2 čajne žličke mlete sladke rdeče paprike

Cvetača in brokoli iz pečice – postopek
V veliki skledi razžvrkljamo jajca z metlico za stepanje; čebulo olupimo, očistimo in drobno sesekljamo.

Cvetačo in brokoli damo kuhati v lonec za kuhanje na sopari za toliko časa, dokler ju z vilicami lahko ne prebodemo (približno 15 minut).

Med tem časom damo v manjši lonec 1 čajno žličko repičnega olja in na njem prepražimo čebulo, ki jo solimo. Čebulo pražimo približno 1 minuto, nato dolijemo 0,5 dl vode in čebulo dušimo dokler vsa voda ne izpari. Med dušenjem čebulo večkrat premešamo.

Kuhano cvetačo in brokoli ter dušeno čebulo odstavimo z ognja in pustimo, da se sestavine ohladijo (približno 15 minut).

Razžvrkljana jajca solimo, dodamo jim še mleto sladko rdečo papriko, balzamični kis, ščepec popra in paradižnikovo omako. Vse skupaj zelo dobro premešamo z metlico za stepanje.

Jajcem dodamo ohlajeno čebulo in na poljubno velike kose narezano ohlajeno cvetačo in brokoli. Vse sestavine s kuhalnico zelo dobro premešamo.

Pekač namastimo s preostankom olja in pri tem si pomagamo s čopičem za peko. Vanj damo zmes za cvetačo in brokoli iz pečice ter jo enakomerno razporedimo po pekaču, dokler zmes ne zakrkne (približno 30 minut).

Namigi
Cvetačo in brokoli lahko skuhamo tudi v kropu; jed lahko obogatimo tudi z naribanim sirom; cvetačo in brokoli iz pečice lahko postrežemo samostojno ali kot prilogo.

Še več okusnih nasvetov najdete tukaj.
Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Zrezki v omaki (namig za hitro kosilo)

Tokrat vas Jožica želi spomniti na slastno, enostavno, ...

Iz Jožičine kuhinje: Žlikrofi - mesni žepki z različnimi nadevi

Ste ljubitelj žlikrofov? Jožica ima odličen recept za m...

Iz Jožičine kuhinje: Mesne miške

Jožica je z nami delila recept za lahko in hitro pripra...

Recepti: 3 spomladanske jedi z lososom

Predstavljamo vam tri recepte za okusne, zdrave in prep...

Iz Jožičine kuhinje: Skutina potička

Jožica je tokrat razkrila recept za slastno skutino pot...

Iz Jožičine kuhinje: Regratov med

Jožica razkriva svoj recept za regratov med.

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

Odprta kuhna se zopet vrača!

V petek, 17. marca, se bo na Pogačarjevem trgu pričela ...

NATEČAJ: Čigava potica bo postala letošnja kraljica?

Čas za vse, ki obožujete potico. Prijavite svojo potico...

Napitek, ki učinkovito razstruplja telo in pomaga pri hujšanju

Pomlad počasi prihaja k nam in čas pomladi je že tradic...

RECEPT: odlična zelena rižota s špinačo in hrustljavim pršutom

Poskusite to odlično in slastno zeleno rižoto ter razva...

Katera dieta je najbolj učinkovita in zdrava (po oceni strokovnjakov)?

Spoznajte dieto, ki ji prehranski strokovnjaki in zdrav...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.