KUHALNICA: Enostaven recept za veganske njoke

Veganski njoki so najbolj enostavni njoki kar sem jih kdaj delala. Odkar sem naredila njoke po tem receptu, vem, da jih ne bom nikoli več kupovala, ker so res zelo hitro narejeni. In okusni.
Veganski njoki (foto: OblizniPrste.si)
Veganski njoki (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Za njih potrebujete samo pirino moko, sol, vodo, malo olja ter vinski kamen. Verjamem, da ko boste enkrat preizkusili recept, da jih tudi vi ne boste več kupovali. Naredite si svoje domače njoke, narežejo vam pa jih lahko otroci, no vsaj moj triletnik mi je spet pomagal.

Sestavine za veganske njoke
Za 2 osebi oz. okoli 500 g njokov:
400 ml vode
240 g pirine moke (+še 2 -3 pesti moke za valjanje)
ščepec soli
1 žlička vinskega kamna
2 žlici olja

Preberite tudi: Recepti: Juha iz kopriv in ocvrte koprive

Kako pripravim vegaske njoke
Najprej naredim paljeno testo, to pa naredim tako, da zavrem vodo s soljo in oljem. Vanjo stresem odtehtano moko z vinskim kamnom. Odstavim s štedilnika in premešam, da se naredi kepa.

Maso preložim na pomokano podlogo in jo pregnetem (če je testo prevroče lahko še malo počakate). Iz testa naredim 3 kupčke (če se testo težko valja, ga še malo pregnetem), katere vsakega posebej razvaljam v dolg svaljk. Nato jih narežem na 4-5 cm dolge njoke, ki jih polagam na pomokan krožnik.

Na štedilnik pristavim posodo s soljeno vodo in počakam, da zavre. Njoke previdno polagam v vodo. Njoki so kuhani, ko priplavajo na vrh. Jaz jih pustim še kako minuto do dve, da še malo vrejo.

In kosilo je na mizi. Hitro in enostavno pripravljen njoki. Čez njoke lahko polijete domačo paradižnikovo omako ali drugo poljubno omako. Poleg pa lahko ponudite tudi jabolčno čežano.

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Domači rezanci

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za pripravo domačih ...

Mesni kaneloni po dunajsko

Ljubitelji ocvrte hrane boste danes prišli na svoj raču...

Sivka - dišeča lepotica, ki lajša stres, depresijo, nespečnost, glavobole ...

Spoznajte sivko in njene izjemne pozitivne učinke na zd...

TOP 3 smutiji za zdravo jesen in zimo

Preprosti, ultrazdravi in lahko prebavljivi – smutiji. ...

Iz Jožičine kuhinje: Ohrovtova enolončnica

Ohrovtova enolončnica je okusna in enostavna jesenska j...

Ko mošt vino postane, alkohol telo objame

V dnevih, ko se letošnja trgatev grozdja spremeni v vin...

KUHALNICA: Okusen veganski namaz

Zelo rada imam mlečno zelenjavne namaze, vendar ker se ...

KUHALNICA: Polpeti v paradižnikovi omaki

Velikokrat se mi zgodi, da med tednom ostane nekaj star...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Pijana nevesta

Tokrat iz Jožičine kuhinje:Pijana nevesta. Za izdelavo ...

KUHALNICA: Okusna ajdova kaša

Ajdova kaša je staro in zdravo živilo. Pripravite si jo...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.