KUHALNICA: Enostavni čokoladno orehovi polžki

Čokoladno – orehovi polžki na hitro so preprosti sladki prigrizki, ki se odlično podajo tako k sadnemu soku kot kozarčku rumenega muškata. Potrebujemo samo tri sestavine. Recept je res enostaven in zato primeren tudi za začetnike v kuhinji.
Okusni in enostavni čokoladno orehovi polžki. (foto: OblizniPrste.si)
Okusni in enostavni čokoladno orehovi polžki. (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Zanje bomo potrebovali: 1 zavoj listnatega testa, 2 žlici čokoladnega namaza (npr. nutella), 2 žlici mletih orehov. Za posip sladkor v prahu.

V manjšo skodelico damo 2 zvrhani žlici čokoladnega namaza; lahko nutello ali kaj podobnega. Premešamo, da je namaz gladek.

Dodamo 2 žlici mletih orehov in dobro premešamo.

Na listnato testo enakomerno namažemo čokoladno – orehov namaz. Po želji lahko dodamo še nekaj ščepcev cimeta.

Listnato testo previdno zvijemo kot rolado.

Z ostrim nožem narežemo rolado na 2,5 – 3 cm široke polžke.

Čokoladno – orehove polžke zložimo na pekač, obložen s peki papirjem. Polžki morajo biti približno 5 cm narazen, saj bodo narastli. Po želji jih lahko namažemo z jajčko, ni pa nujno. Pečemo jih slabih 20 minut v predhodno ogreti pečici na 180° C.

Ko so pečeni, jih posujemo s sladkorjem v prahu. Najboljše je, da jih postrežemo takoj oziroma še isti dan.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...

Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo, poplavo (odgovarja strokovnjakinja)?

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjs...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.