KUHALNICA: Pica mumija za noč čarovnic

Vsako leto, ko se približuje noč čarovnic, želimo ustvariti pravo strašno vzdušje. En način je tudi s pripravo slastnih prigrizkov na strašen način, ali kot vam tokrat ponujam pripravo pica mumije za noč čarovnic.
Pica mumija (foto: OblizniPrste.si)
Pica mumija (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Ker je priprava izredno zabavna, lahko vanjo vključite tudi otroke.

Pica mumija – sestavine:
za 3 pice mumije
najboljše testo za pico
200 g pelatov
200 g naribanega sira
100 g mozzarelle
150 g kuhanega pršuta ali druge salame (po želji)
6 oliv (za oči) ali 6 koščkov narezane paprike
origano.

Pica mumija – postopek:
Najprej pripravimo najboljše testo za pico. Količina testa naj bi zadostovala za 3 pica mumije, v kolikor boste testo razvaljali na tanko. Ko se testo dvigne je čas, da ga razvaljamo. To storimo kar na čisti delovni površini, kjer testo z valjarjem razvaljamo v večji kvadrat.

Pečico prižgemo na 200°C, pekač obložimo s peki papirjem in testo nežno prenesemo na pekač. Pripravimo mešanico pelatov in origana ter z žlico natančno razmažemo le po sredini testa – levo in desno stran pustimo prazno. Čez potresemo nariban sir in mocarelo.

Čez sir dodamo še kuhan pršut ali kakšno drugo salamo po želji. Za lep videz mumije priporočam tudi ogrsko salamo. Nato pa z ostrim nožem zarežemo v testo pod kotom, da dobimo ozke trakove katere bomo začeli prepogibat čez nadev.

S prepogibanjem pričnemo na dnu pice, ter nadaljujemo proti vrhu. Ko prepogibamo testo, ustvarimo videz mumije, tako, da tu pa tam pustite kakšno luknjo. Ko pa se bližamo vrhu (3) s prepogibi usvatimo večjo luknjo, saj bodo tam oči od pica mumije.

Na večjo oprtino dodamo še malo pelatov in vstavimo olive oziroma koščka paprike.

Pico pečemo 20 – 30 min oziroma dokler skorja ne pozlati. Raje naj se peče malenkost dlje, saj vsebuje veliko testa.

Želim vam prijetno noč čarovnic in navdušite jih s pico mumijo!

Recept s fotografijami postopka boste našli tukaj.

Še vel okusnih receptov pa tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Drugačen jesenski zavitek

Jesenski 'štrudelj' je malce drugačen od običajnega. V ...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Iz Jožičine kuhinje: Recept za najboljšo govejo juho

V prispevku boste našli recept za najboljšo domačo gove...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljši recept za pekovsko domače pecivo

Kifeljčki, makovke, žemlje in ostalo pekvsko pecivo lah...

Iz Jožičine kuhinje: Marelični cmoki

Jožica Ostrožnik je tokrat pripravila slastne marelične...

Humus - namaz iz čičerike

Humus lahko postrežete kot predjed ali kot glavno jed. ...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Iz Jožičine kuhinje: Orehova gnezda

Čas je primeren za peko piškotov. V prispevku najdete e...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

KUHALNICA: Kremna juha iz buče

Kraljica med juhami, ki preseneti vsakogar. Kremno juho...

KUHALNICA: Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem

Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem, ali kakor ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.