KUHALNICA: Hitro vegansko pecivo

Prazniki so bili precej aktivni zato časa za peko ni bilo na pretek. V takem primeru lahko naredimo hitro pecivo, ki je gotovo v 30 minutah, vendar je kljub temu slastno.
Naredite sami hitro vegansko pecivo. (foto: Tina Teršek)
Naredite sami hitro vegansko pecivo. (foto: Tina Teršek)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za pripravo peciva bomo potrebovali:
200g fino mlete moke zemeljskih mandljev*
1 srednje velika banana(zrela)*
2 žlički pecilnega praška*
20g ovsenih kosmičev brez glutena*
1-2 žlici agavinega sirupa*

150g zamrznjenih jagod* plus 50g celih jagod(jih narežemo na manjše koščke)
¼ limonine lupinice*
Sveže iztisnjen sok ¼ limone*
2 žlici chia semen
Sredica 1 stroka vanilije*

Moko zemeljskih mandljev, ovsene kosmiče in pecilni prašek premešamo, dodamo še banano in agavin sirup. Z vilicami dobro premešamo(zmečkamo banano), da dobimo testu podobno zmes. S peki papirjem obložimo manjši pekač in po njem enakomerno porazdelimo testo.
 
Preberite tudi: Recept: EPSKA POLETNA SOLATA

Zamrznjene jagode skupaj z limoninim sokom in agavinim sirupom stopimo pri manjšem ognju. Ko jagode spustijo sok, dodamo chia semena in limonino lupinico in vse skupaj zmeljemo s paličnim mešalnikom (ne zmeljemo popolnoma). Dodamo še na kose narezane jagode. Tako pripravljeno marmelado porazdelimo na testo in pečemo približno 20 minut na 190 stopinj Celzija. Lahko si prihranimo nekaj kosmičev in jih potrosimo po vrhu za okras.

Tina Teršek po izobrazbi ni slaščičarka, vendar jo je izdelava presnih sladic prevzela do te mere, da je hobi preusmerila v svoj poklic. Zelo jo zanima zdrava prehrana in zdrav način življenja, zato se je odločila, da bo svoje znanje delila. V svoje delo prenaša domišljijo in kreativnost, ki jo je vedno vodila in ji dajala navdih. Sladice nastajajo po trenutnem navdihu in so zato unikatne in narejene s posebnim občutkom.

Še več o njej, njenih sladicah boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Praznični zeliščni napitki: kako pripraviti zeliščni koktajl in moktajl?

Prazniki so čas topline, dišečih začimb in nepozabnih o...

Recepti za slastne božične napitke

Cimet, ingver, klinčki, pomaranča, medenjaki … Omamno. ...

Božična peka: Preprosti masleni božični piškoti

Piškote lahko spečemo po preprostem receptu, lotijo se ...

Recept za božično jed: Svinjska mrežna pečenka (+recept za omako in pražen krompir)

December je tudi čas, ko je pri nas na praznični mizi p...

Božično - novoletni recepti: Najbolj okusne predjedi

Predjed postrežemo v času, ko naši gostje prispejo in s...

Božična peka: Praznični sadni kruh

Praznični sadni kruh bomo pripravili po receptu sestre ...

Recept za božično jed: Božični nadevan puran

Če imamo veliko družino, potem je lahko božična večerja...

Recepti: Božični piškoti

Božični piškoti so nepogrešljiv del božičnih praznikov....

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...

Božična peka: Medenjaki

Medenjaki so piškoti, ki jih najpogosteje pečemo za Bož...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.