KUHALNICA: Ideje za pripravo okusnega regrata

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: P. L. | 25.3.2023
V sezoni regrata bi bil greh kupiti solato. A ker ga jemo vsak dan, ga pripravim na nekoliko različne, nekaterim nenavadne načine. Preizkusite te okusne recepte!
 	Regrat je za mnoge najboljša pomladna solata. (foto: freepik.com)
Regrat je za mnoge najboljša pomladna solata. (foto: freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Regrat je za mnoge najboljša pomladna solata. Je zelo zdrav, zastonj, ob nabiranju se sprostite in dotikate zemlje. Kar ima mogoče večji pomen, kot si mislite. Ljudje vse bolj pozabljamo, da smo del narave, zato bi morali živeti z njo.

Če sami nabirate regrat, potem veste, o čem govorim. Kako se počutite, ko se vrnete domov? Ste utrujeni ali ste pomirjeni? Se vrnete polni energije, dobre volje? Vse to nam da narava, zemlja, dotik.

Največkrat regrat pripravimo z vročim krompirjem ali pa z ocvirki. Ampak, če ga človek je vsak dan, se tega lahko hitro naveliča.

Pri nas doma je vedno polna miza, vsak ima svoj okus, da zadovoljim vse borbončice, od tistih ne-mesnih do mesnih, pripravljam regrat na mnogo načinov.

Za tiste, ki ne morete brez mesa, vam bo všeč sledeči recept. Popečete na koščke narezano puranje ali piščančje meso, da lepo zlato zarumeni. Na regrat stresete strok ali dva sesekljanega česna, malce bučnega ali olivnega olja, kis ali limono, dobro premešate, naribate še košček parmezana, na koncu pa dodate še popečene vroče koščke mesa in takoj postrežete.

Za tiste, ki mesa ne marajo, lahko pripravite regrat z dodatkom korenja in feta sira. Tak regrat ne bo ovenel, ostal bo svež. Na opran regrat naribajte surovo korenje, dodajte še nekaj koščkov feta sira, če imate v omari bučna ali sončnična semena, jih dodajte nekaj, kis ali limono in olje. Dobro premešajte in postrezite.

Tudi z jajcem ga pripravljamo. Ampak na nekoliko drugačen način. Naribamo nekaj sira in šunke, zmešamo med opran regrat, dodamo kis ali limono in olje. Nato pa v ponvi ubijemo jajček ali dva, lahko več in ocvremo na oko. Takšno jajce stresemo na regrat, premešamo in postrežemo.

Pa dober tek!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...

Ideje za kosilo: Svinjski file pečen s krompirjem in gobami

Svinjski file ali svinjska ribica je cenjen del svinjin...

Ali lubenica res povzroča napihnjenost? Resnica o poletni osvežitvi

V poletni vročini se težko upremo rezini sočne, rdeče l...

Kako oživiti ovenelo baziliko – korak za korakom

Bazilika je ena najbolj priljubljenih zelišč pri nas – ...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Recept: EPSKA POLETNA SOLATA

Poleti našemu telesu bolj ustrezajo lahke jedi, ki orga...

Iz Jožičine kuhinje: Čevapčiči v listnatem testu

Odlična ideja za hitro kosilo, hladno predjed, prigrize...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.