KUHALNICA: Ingverjev napitek, ki krepi odpornost

V sezoni prehladov in virusov moramo še posebej paziti na svoje zdravje in okrepiti imunski sistem. Najboljše je, da to storimo na naraven in hkrati preprost način. Pripravimo učinkovit ingverjev napitek in telo nam bo hvaležno.
Ingverjev napitek s pomarančo (foto: OblizniPrste.si)
Ingverjev napitek s pomarančo (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Potrebovali bomo: korenina ingverja (velika vsaj pet centimetrov), eno do dve sočni pomaranči, pol litra vode.

Pri nakupu pomaranč bodimo pozorni, da izberemo takšne, ki imajo veliko soka. Na otip so mehkejše in malenkost bolj težke. Priprave napitka se lotimo tako, da pomarančo ožamemo, korenino ingverja pa olupimo. Sveže stisnjen pomarančni sok nalijemo v vrč ali večji kozarec.
 
Preberite tudi: Kako se zavarovati pred virusi: praktični nasveti za zimske dni

Olupljeno korenino ingverja na drobno naribamo in dodamo v pomarančni sok. Na koncu prilijemo približno pol litra vode, premešamo in napitek je pripravljen!

Okus je nekoliko pikanten, vendar ga pomarančni sok malce omili, tako da je bolj piten. Pomembno pa je, da preženemo viruse in ostanemo zdravi. Na zdravje!
 
Preberite tudi: Zdravje po 50. letu: Kaj se dogaja s telesom in kako ga lahko podpremo?

Ali ste vedeli?
• Sveži ingver vsebuje 80 odstotkov vode.
• Vsebuje več kot 150 sestavin.
• Preprečuje vnetja in znižuje temperaturo.
• Umirja kašelj in deluje antibakterijsko.
• Znižuje holesterol in deluje kot antioksidant.

 
Še več okusnih receptob boste našli tukaj!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideje za kosilo: Bučna juha s pastinakom, krompirjevi cmoki z mesom in zelena solata

Nimate ideje, kaj pripraviti za kosilo? Preverite predo...

5 shujševalnih trikov BREZ DIETE!

Preverite pet shujševalnih trikov, s katerimi boste izg...

Iz Jožičine kuhinje: "Ferrero rocher" rolada

Če ste ljubitelji sladkega, potem morate vsekakor pripr...

NAVADNI RMAN– zeliščni super-junak narave (piše zeliščarka)

Na prvi pogled se morda ne zdi nič posebnega S svojimi ...

Zeliščni vrt pri roki – kako vzgojiti in uporabljati zdravilna zelišča

Zelišča so kot majhni zakladi narave – dišeča, zdraviln...

Iz Jožičine kuhinje: Vanilijeva panna cotta z gozdnimi sadeži ali jagodami

Preprosta italijanska sladica, lahka in osvežilna. Krem...

KUHALNICA: Ledena sladica s čokolado in pistacijo

Semifreddo je italijanska beseda za “polovično – ledeno...

Iz Jožičine kuhinje: Vložena jajca

Če vam ostajajo jajca, jih lahko tudi vložite. Tako pri...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtovi čupovci

Hitro pripravljeno in zelo okusno pecivo vam bo zelo vš...

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...

Iz Jožičine kuhinje: Bučke v omaki

Sezona bučk je tu. Če jih imate na svojem vrtu, pa še t...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.