KUHALNICA: Ingverjev napitek, ki krepi odpornost

V sezoni prehladov in virusov moramo še posebej paziti na svoje zdravje in okrepiti imunski sistem. Najboljše je, da to storimo na naraven in hkrati preprost način. Pripravimo učinkovit ingverjev napitek in telo nam bo hvaležno.
Ingverjev napitek s pomarančo (foto: OblizniPrste.si)
Ingverjev napitek s pomarančo (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Potrebovali bomo: korenina ingverja (velika vsaj pet centimetrov), eno do dve sočni pomaranči, pol litra vode.

Pri nakupu pomaranč bodimo pozorni, da izberemo takšne, ki imajo veliko soka. Na otip so mehkejše in malenkost bolj težke. Priprave napitka se lotimo tako, da pomarančo ožamemo, korenino ingverja pa olupimo. Sveže stisnjen pomarančni sok nalijemo v vrč ali večji kozarec.
 
Preberite tudi: Kako se zavarovati pred virusi: praktični nasveti za zimske dni

Olupljeno korenino ingverja na drobno naribamo in dodamo v pomarančni sok. Na koncu prilijemo približno pol litra vode, premešamo in napitek je pripravljen!

Okus je nekoliko pikanten, vendar ga pomarančni sok malce omili, tako da je bolj piten. Pomembno pa je, da preženemo viruse in ostanemo zdravi. Na zdravje!
 
Preberite tudi: Zdravje po 50. letu: Kaj se dogaja s telesom in kako ga lahko podpremo?

Ali ste vedeli?
• Sveži ingver vsebuje 80 odstotkov vode.
• Vsebuje več kot 150 sestavin.
• Preprečuje vnetja in znižuje temperaturo.
• Umirja kašelj in deluje antibakterijsko.
• Znižuje holesterol in deluje kot antioksidant.

 
Še več okusnih receptob boste našli tukaj!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Drugačen jesenski zavitek

Jesenski 'štrudelj' je malce drugačen od običajnega. V ...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Iz Jožičine kuhinje: Recept za najboljšo govejo juho

V prispevku boste našli recept za najboljšo domačo gove...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljši recept za pekovsko domače pecivo

Kifeljčki, makovke, žemlje in ostalo pekvsko pecivo lah...

Iz Jožičine kuhinje: Marelični cmoki

Jožica Ostrožnik je tokrat pripravila slastne marelične...

Humus - namaz iz čičerike

Humus lahko postrežete kot predjed ali kot glavno jed. ...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Iz Jožičine kuhinje: Orehova gnezda

Čas je primeren za peko piškotov. V prispevku najdete e...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

KUHALNICA: Kremna juha iz buče

Kraljica med juhami, ki preseneti vsakogar. Kremno juho...

KUHALNICA: Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem

Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem, ali kakor ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.