KUHALNICA: Jabolčni kolač

Pripravite si jabolčni kolač, ki bo zadovoljil vsake brbončice! Gre za sočen kolač, ki mu ne primanjkuje sladkobe, kot tudi malenkost kislosti jabolk. Priprava ni težavna!
Jabolčni kolač (foto: OblizniPrste.si)
Jabolčni kolač (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za jabolčni kolač boste potrebovali: 3 jajca, 120 g sladkorja, 1/2 dl mleka, 1/2 dl olja, 100 g moke, 50 g mletih lešnikov, 1/2 pecilnega praška.

Za nadev boste potrebovali: 50 g sladke smetane, 30 g mletih lešnikov, 2 žlički sladkorja, 4 srednje velika jabolka, cca. 160 g na kos, olje ali maslo za pekač.

Najprej izberemo štiri jabolka, ki naj bodo približno enakih velikosti, poskusimo jih dati v pekač, da vidimo ali pašejo in da ne gledajo čez rob. Jabolkom z nožem izrežemo sredino vrha, s pecljem vred. Nato z žličko izdolbemo peške.

Jabolka olupimo z nožem ali lupilcem. Pečico prižgemo, ter jo nastavimo na 170°C. V skledo stresemo sladkor, kateremu dodamo jajca. Z električnim mešalnikom obe sestavini dobro zmešamo.

Nato v skledo dodamo še vse ostale sestavine za biskvit in vse dobro premešamo z električnim mešalnikom, ostati ne sme nobena grudica.

Pripravimo nadev za jabolka, tako da v skledici skupaj, z žličko zmešamo sladko smetano, mlete lešnike in sladkor. Nadev polnimo v izdolbljena jabolka.

Pekač namastimo, ter nato vanj zlijemo toliko mase, da dobro prekrije dno, nato v maso položimo jabolka in v pekač, ter čez jabolka, prelijemo ostalo maso za kolač. Čezenj lahko potresemo cele lešnike.

Pekač postavimo v pečico in kolač pečemo eno uro, pri 170°C. Po eni uri preverimo z zobotrebcem, da je sredina kolača res pečena. Če še ni, kolač pecimo še 5-10 minut.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept za božično jed: Svinjska mrežna pečenka (+recept za omako in pražen krompir)

December je tudi čas, ko je pri nas na praznični mizi p...

Božično - novoletni recepti: Najbolj okusne predjedi

Predjed postrežemo v času, ko naši gostje prispejo in s...

Božična peka: Praznični sadni kruh

Praznični sadni kruh bomo pripravili po receptu sestre ...

Recept za božično jed: Božični nadevan puran

Če imamo veliko družino, potem je lahko božična večerja...

Recepti: Božični piškoti

Božični piškoti so nepogrešljiv del božičnih praznikov....

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...

Božična peka: Medenjaki

Medenjaki so piškoti, ki jih najpogosteje pečemo za Bož...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Recepti: 3 zimske jedi na žlico, ki vas bodo ogrele

Zimske jedi na žlico! Enolončnice na žlico so še posebe...

Iz Jožičine kuhinje: Medeni piškoti

V prispevku boste našli recept za okusne medene piškote...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.