KUHALNICA: Jajčna kaša

Juha se prileže kadarkoli, naj bo to poleti ali pa pozimi. Jajčna kaša je zakuha, ki je narejena v nekaj korakih, primerna za majhne in velike jedce.
Jajčna kaša (foto: OblizniPrste.si)
Jajčna kaša (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Jajčna kaša – sestavine:
Za 400 g:
2 malo večji jajci
250 g bele mehke moke
4 žlice mleka
ščepec soli

Jajčna kaša – postopek:
V posodo ubijemo dve jajci, dodamo mleko, sol in moko.

Sestavine zmešamo in na grobo zgnetemo v testo.

Zmes stresemo v multipraktik in zmešamo.

Mešamo toliko časa, da se testo “razdrobi”, po potrebi dodajamo še moko.

Kaša je pripravljena. Lahko jo zakuhamo takoj ali pa jo stresemo na podlago in jo razgrnemo na tanko plast, da se posuši. Suho lahko shranimo v posodo, zapremo in jo uporabimo kasneje.

V vrelo juho stresemo poljubno količino kaše in kuhamo do mehkega.

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Obrnjena ananasova torta

Obrnjena ananasova torta je naravnost božanskega okusa ...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recept: Goveji golaž s kruhovimi cmoki

Goveji golaž je kulinarična poslastica, kjer veliko vlo...

Iz Jožičine kuhinje: Linške oči

Jožica tokrat predstavlja enostaven in slasten recept z...

Recept: Timijanov sirup pripravljen z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...

Recept: Protivnetna juha z ingverjem

Protivnetna ingverjeva juha je odlična za krepitev imun...

Iz Jožičine kuhinje: Domači rezanci

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za pripravo domačih ...

Mesni kaneloni po dunajsko

Ljubitelji ocvrte hrane boste danes prišli na svoj raču...

Sivka - dišeča lepotica, ki lajša stres, depresijo, nespečnost, glavobole ...

Spoznajte sivko in njene izjemne pozitivne učinke na zd...

TOP 3 smutiji za zdravo jesen in zimo

Preprosti, ultrazdravi in lahko prebavljivi – smutiji. ...

Iz Jožičine kuhinje: Ohrovtova enolončnica

Ohrovtova enolončnica je okusna in enostavna jesenska j...

Ko mošt vino postane, alkohol telo objame

V dnevih, ko se letošnja trgatev grozdja spremeni v vin...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.