KUHALNICA: Jogurtove kocke z borovnicami

Jogurtove kocke z borovnicami so mehko, sočno, sladko-kislo pecivo. Vse sestavine za jogurtove kocke preprosto in hitro, kar na roke zmešamo v eni sami posodi, vlijemo v pekač, spečemo in se že sladkamo. Pri nas doma so navdušile.
Jogurtove kocke z borovnicami. (foto: OblizniPrste.si)
Jogurtove kocke z borovnicami. (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Zanje boste potrebovali. 2 jajci, 240 g jogurta, 150 g rjavega sladkorja, 240 g moke, 1 dl rastlinskega olja, nastrgano lupinico 1 bio limone, 1 čajno žličko vanilije, 10 g vinskega kamna, 150 g borovnic (svežih ali zamrznjenih).

Za preliv boste potrebovali 2 jedilni žlici sveže iztisnjenega limoninega soka in 100 gramov sladkorja v prahu.

Pečico segrejemo na 180 °C. V plastično posodo damo jajce, sladkor, jogurt, vanilijo in olje.

Premešamo z metlico za stepanje.

Nato dodamo vinski kamen in moko. Ponovno dobro premešamo z metlico za stepanje.

V maso vsujemo približno 3/4 borovnic in jih s kuhalnico previdno vmešamo v maso.
Maso vlijemo v namaščen pekač in povrhu potrosimo preostale borovnice.

Vse skupaj damo peči v ogreto pečico. Pečemo 40-45 minut.

Preberite tudi: Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Pri meni se pri določanju, ali je pecivo že pečeno, najbolje obnese test z zobotrebcem. Zobotrebec na sredini zapičim do dna in če pride zobotrebec ven čist, je pecivo pečeno. V nasprotnem primeru počakam še pet minut in postopek ponovim.

Pecivo ohladimo. Medtem, ko se ohlaja, pripravimo preliv. V skodelico zmešamo 100 g sladkorja v prahu in 2 žlici limone.

Zmes prelijemo po ohlajenem pecivu, ga narežemo na kocke in postrežemo.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

KUHALNICA: Lignji in dagnje na buzaro

Lignji in dagnje na buzaro, so enostavna in hitro pripr...

Naredite sami: Recept za najbolj enostaven in okusen jagodni sok

Sezona jagod je tukaj. Če jih imate preveč, pripravite ...

5 zdravih in neverjetno slastnih sladic iz borovnic

Tu je sezona borovnic! Ne veste, kako vse bi jih uporab...

Sveži kvas Fala zdaj v bolj trajnostni embalaži in s certifikatom FSC

Skupina Lesaffre, katere del je tudi blagovna znamka Fa...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...

10 nasvetov za zmanjšanje stroškov za hrano

Z nekaj majhnimi spremembami v gospodinjstvu lahko obču...

Odlična sladica: Slivov štrudelj (recept)

Namesto jabolčnega zavitka, lahko pripravimo tudi slivo...

KUHALNICA: Zrezki v kremni omaki s šampinjoni

Rada imam omake, ki so kremnate, bogate, polnega okusa ...

Iz Jožičine kuhinje: Rafaelo kocke

Sočno, puhasto pecivo. Hitro pripravljeno in nebeškega ...

Recepti za zdrava kosila: Vegetarijanski burger z lečo

Tokrat si privoščite za prebavila in organizem lažjo in...

Recept: Domača paradižnikova mezga

Ko sem iskala recepte za domačo paradižnikovo mezgo sem...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.