KUHALNICA: Ledena sladica s čokolado in pistacijo

Semifreddo je italijanska beseda za “polovično – ledeno”. Pravzaprav gre za sladico, ki spominja na sladoled s to prednostjo, da ne potrebujete aparata za sladoled. Vse kar potrebujete so enostavne sestavine, ki jih imate najverjetneje že kar doma. Sladica vredna vsakega grižljaja.
Semifreddo s čokolado in pistacijo (foto: OblizniPrste.si)
Semifreddo s čokolado in pistacijo (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Semifreddo s čokolado in pistacijo – sestavine:
250 g jedilne čokolade ali 70% (po želji)
4 jajca
80 g sladkorja
500 ml sladke smetane
1 vanilin strok / vanilin sladkor / aroma vanilije
100 g pistacije
maslo za namastitev modela

Semifreddo s čokolado in pistacijo – postopek:
Najprej na ogenj pristavimo kozico z vodo. Ko zavre nanjo položimo enako veliko kozico in vanjo nadrobimo čokolado ter jo stopimo na pari. Preložimo jo na odstavek, da se malenkost ohladi.

V plastični posodi z mešalcem penasto zmiksamo jajca in sladkor.

V drugo posodo zlijemo sladko smetano ter dodamo vanilijevo aromo (v mojem primeru 2 žlički). Z mešalcem to stepemo do trdega.

V mešanico jajc in sladkorja počasi in v curku vlivamo stopljeno čokolado. Lahko mešate z mešalcem na nizki hitrosti ali pa ročno s plastično lopatko. Na koncu v maso dodamo še stepeno smetano. Vse skupaj dobro premešamo.
 
Preberite tudi: Iz Jožičine kuhinje: Metin sirup

Na koncu dodamo še pistacijo. Sama sem kupila pistacijo z olupkom ter jo sama olupila, saj je dosti bolj aromatična kakor tiste že olupljene iz vrečke.

Model malenkost namastimo z maslom ter ga obdamo s prozorno folijo. Ob robovih pustite nekaj folije da gleda ven, da boste lažje prijeli semifreddo s čokolado in pistacijo ven.

Maso previdno zlijemo v model in na koncu ga prekrijemo še z enim kosom folije.

Model položite v zamrzovalnik za vsaj 4 – 5 ur. Najbolj pa priporočam, da ga pustite kar čez noč, da bo zares zamrznil. Položite ga nekam na ravno površino, da se slučajno ne bi kaj izlilo. Za serviranje pripravite podolgovat krožnik ter semifreddo položite nanjga.

Preden ga postrežete, ga pustite vsaj 10 minut v modelu, da se malenkost odtali. V primeru, da ne gre ven iz modela lahko model za par sekund zmočite pod vročo vodo. Čez naribajte jedilno čokolado, da lepše izgleda in vanj zarežite z ostrim nožem. Semifreddo s čokolado in pistacijo lahko držite v zamrzovalniku največ 12 dni.

Uživajte v sladkanju – mi sigurno smo!

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

5 shujševalnih trikov BREZ DIETE!

Preverite pet shujševalnih trikov, s katerimi boste izg...

Iz Jožičine kuhinje: "Ferrero rocher" rolada

Če ste ljubitelji sladkega, potem morate vsekakor pripr...

NAVADNI RMAN– zeliščni super-junak narave (piše zeliščarka)

Na prvi pogled se morda ne zdi nič posebnega S svojimi ...

Zeliščni vrt pri roki – kako vzgojiti in uporabljati zdravilna zelišča

Zelišča so kot majhni zakladi narave – dišeča, zdraviln...

Iz Jožičine kuhinje: Vanilijeva panna cotta z gozdnimi sadeži ali jagodami

Preprosta italijanska sladica, lahka in osvežilna. Krem...

Iz Jožičine kuhinje: Vložena jajca

Če vam ostajajo jajca, jih lahko tudi vložite. Tako pri...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtovi čupovci

Hitro pripravljeno in zelo okusno pecivo vam bo zelo vš...

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...

Iz Jožičine kuhinje: Bučke v omaki

Sezona bučk je tu. Če jih imate na svojem vrtu, pa še t...

Iz Jožičine kuhinje: Češnjev zavitek

V sezoni češenj prihaja iz Jožičine kuhinje odličen rec...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.