KUHALNICA: Ledena sladica s čokolado in pistacijo

Semifreddo je italijanska beseda za “polovično – ledeno”. Pravzaprav gre za sladico, ki spominja na sladoled s to prednostjo, da ne potrebujete aparata za sladoled. Vse kar potrebujete so enostavne sestavine, ki jih imate najverjetneje že kar doma. Sladica vredna vsakega grižljaja.
Semifreddo s čokolado in pistacijo (foto: OblizniPrste.si)
Semifreddo s čokolado in pistacijo (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Semifreddo s čokolado in pistacijo – sestavine:
250 g jedilne čokolade ali 70% (po želji)
4 jajca
80 g sladkorja
500 ml sladke smetane
1 vanilin strok / vanilin sladkor / aroma vanilije
100 g pistacije
maslo za namastitev modela

Semifreddo s čokolado in pistacijo – postopek:
Najprej na ogenj pristavimo kozico z vodo. Ko zavre nanjo položimo enako veliko kozico in vanjo nadrobimo čokolado ter jo stopimo na pari. Preložimo jo na odstavek, da se malenkost ohladi.

V plastični posodi z mešalcem penasto zmiksamo jajca in sladkor.

V drugo posodo zlijemo sladko smetano ter dodamo vanilijevo aromo (v mojem primeru 2 žlički). Z mešalcem to stepemo do trdega.

V mešanico jajc in sladkorja počasi in v curku vlivamo stopljeno čokolado. Lahko mešate z mešalcem na nizki hitrosti ali pa ročno s plastično lopatko. Na koncu v maso dodamo še stepeno smetano. Vse skupaj dobro premešamo.
 
Preberite tudi: Iz Jožičine kuhinje: Metin sirup

Na koncu dodamo še pistacijo. Sama sem kupila pistacijo z olupkom ter jo sama olupila, saj je dosti bolj aromatična kakor tiste že olupljene iz vrečke.

Model malenkost namastimo z maslom ter ga obdamo s prozorno folijo. Ob robovih pustite nekaj folije da gleda ven, da boste lažje prijeli semifreddo s čokolado in pistacijo ven.

Maso previdno zlijemo v model in na koncu ga prekrijemo še z enim kosom folije.

Model položite v zamrzovalnik za vsaj 4 – 5 ur. Najbolj pa priporočam, da ga pustite kar čez noč, da bo zares zamrznil. Položite ga nekam na ravno površino, da se slučajno ne bi kaj izlilo. Za serviranje pripravite podolgovat krožnik ter semifreddo položite nanjga.

Preden ga postrežete, ga pustite vsaj 10 minut v modelu, da se malenkost odtali. V primeru, da ne gre ven iz modela lahko model za par sekund zmočite pod vročo vodo. Čez naribajte jedilno čokolado, da lepše izgleda in vanj zarežite z ostrim nožem. Semifreddo s čokolado in pistacijo lahko držite v zamrzovalniku največ 12 dni.

Uživajte v sladkanju – mi sigurno smo!

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Božična panakota

Pred vrati so prazniki in Jožica je tokrat pripravila e...

Praznični zeliščni napitki: kako pripraviti zeliščni koktajl in moktajl?

Prazniki so čas topline, dišečih začimb in nepozabnih o...

Recepti za slastne božične napitke

Cimet, ingver, klinčki, pomaranča, medenjaki … Omamno. ...

Božična peka: Preprosti masleni božični piškoti

Piškote lahko spečemo po preprostem receptu, lotijo se ...

Recept za božično jed: Svinjska mrežna pečenka (+recept za omako in pražen krompir)

December je tudi čas, ko je pri nas na praznični mizi p...

Božično - novoletni recepti: Najbolj okusne predjedi

Predjed postrežemo v času, ko naši gostje prispejo in s...

Božična peka: Praznični sadni kruh

Praznični sadni kruh bomo pripravili po receptu sestre ...

Recept za božično jed: Božični nadevan puran

Če imamo veliko družino, potem je lahko božična večerja...

Recepti: Božični piškoti

Božični piškoti so nepogrešljiv del božičnih praznikov....

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.