KUHALNICA: Lignji in dagnje na buzaro

Lignji in dagnje na buzaro, so enostavna in hitro pripravljena jed. Zagotovo vas bodo okus in vonjave popeljale v poletne dni ob morju.
Dagnje in lignji na buzaro (foto: Oblizni Prste.si)
Dagnje in lignji na buzaro (foto: Oblizni Prste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Sestavine za pripravo lignjev in dagenj na buzaro:
500 g očiščenih lignjev in narezanih na kolute
1500 g očiščenih dagenj
500 ml pasiranega paradižnika
250 ml belega vina
manjši šopek peteršilja
3 stroki česna
1 manjša čebula
1 vejica rožmarina
1 vejica origana
sol
poper
olje.
 
Preberite tudi: Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Navodila za pripravo lignjev in dagenj na buzaro:
Na olju prepražimo sesekljano čebulo. Ko porumeni, ji dodamo strt česen, in na hitro popražimo, da zadiši.

Dodamo lignje in jih prepražimo.

Vse skupaj zalijemo z vinom in rahlo pokuhamo.

Dodamo školjke, sol, poper, rožmarin in origano, ter pokrijemo s pokrovko.

Ko se školjke pričnejo odpirati, vse skupaj zalijemo s pasiranim paradižnikom in kuhamo še 5 minut.

Po okusu, lahko jed zgostimo z žlico ali dvema drobtin. Pred postrežbo potresemo še z nasekljanim peteršiljem.

Dober tek.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Linške oči

Jožica tokrat predstavlja enostaven in slasten recept z...

Recept: Timijanov sirup pripravljen z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...

Recept: Protivnetna juha z ingverjem

Protivnetna ingverjeva juha je odlična za krepitev imun...

Iz Jožičine kuhinje: Domači rezanci

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za pripravo domačih ...

Mesni kaneloni po dunajsko

Ljubitelji ocvrte hrane boste danes prišli na svoj raču...

Sivka - dišeča lepotica, ki lajša stres, depresijo, nespečnost, glavobole ...

Spoznajte sivko in njene izjemne pozitivne učinke na zd...

TOP 3 smutiji za zdravo jesen in zimo

Preprosti, ultrazdravi in lahko prebavljivi – smutiji. ...

Iz Jožičine kuhinje: Ohrovtova enolončnica

Ohrovtova enolončnica je okusna in enostavna jesenska j...

Ko mošt vino postane, alkohol telo objame

V dnevih, ko se letošnja trgatev grozdja spremeni v vin...

KUHALNICA: Okusen veganski namaz

Zelo rada imam mlečno zelenjavne namaze, vendar ker se ...

KUHALNICA: Polpeti v paradižnikovi omaki

Velikokrat se mi zgodi, da med tednom ostane nekaj star...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.