KUHALNICA: Mehki bučni piškoti

Ste že kdaj poizkusili piškote iz bučk? Ker je sezona bučk, sem se odločila, da naredim veganske piškote iz bučk z lešniki in rožičevo moko.
Pripravite okusne in zdrave bučne piškote. (foto: OblizniPrste.si)
Pripravite okusne in zdrave bučne piškote. (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Res so božanski, sicer malo manj sladki, a vseeno okusni in nekaj posebnega. Narejeni so zelo hitro, brez jajc in kravjega mleka. Rožičeva moka jim da tisti sladek okus, kdor želi si pa lahko doda še malo sladila.

Ponudite jih gostom, še posebej tistim, ki se izogibajo sladkorju. Tudi vegani bodo nad njimi res navdušeni.

Sestavine za mehke bučkine piškote
Za 10-12 piškotov:
120g -130 g naribane bučke
30 g lešnikov (lahko tudi mandljev)
90 g pirine moke
žlička vinskega kamna
ščepec soli
3-4 žlice olivnega olja
1 žlica rožičeve moke
sladilo po izbiri

Kako pripravim mehke bučkine piškote
Bučko umijem, olupim in naribam v posodo. Nekatere bučke spustijo tudi veliko vode, tisto vodo jaz odlijem stran. Naribanim bučkam dodam najprej suhe sestavine in kasneje še olivno olje. Vse skupaj zmešam z žlico. Če je masa preveč suha, lahko dodate še malo olja, če je pa preveč mokra, dodate še malo moke.

Iz mase sem z rokami oblikovala kupčke ter jih polagala na peki papir, katerega sem dala na rešetko. Piškote sem pekla v ventilacijski pečici na 160 °C, 20 minut ter nato jih pustila še par minut v ugasnjeni pečici.

Piškote lahko pojeste brez slabe vesti, saj so brez sladkorja.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept: Protivnetna juha z ingverjem

Protivnetna ingverjeva juha je odlična za krepitev imun...

Iz Jožičine kuhinje: Domači rezanci

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za pripravo domačih ...

Mesni kaneloni po dunajsko

Ljubitelji ocvrte hrane boste danes prišli na svoj raču...

Sivka - dišeča lepotica, ki lajša stres, depresijo, nespečnost, glavobole ...

Spoznajte sivko in njene izjemne pozitivne učinke na zd...

TOP 3 smutiji za zdravo jesen in zimo

Preprosti, ultrazdravi in lahko prebavljivi – smutiji. ...

Iz Jožičine kuhinje: Ohrovtova enolončnica

Ohrovtova enolončnica je okusna in enostavna jesenska j...

Ko mošt vino postane, alkohol telo objame

V dnevih, ko se letošnja trgatev grozdja spremeni v vin...

KUHALNICA: Okusen veganski namaz

Zelo rada imam mlečno zelenjavne namaze, vendar ker se ...

KUHALNICA: Polpeti v paradižnikovi omaki

Velikokrat se mi zgodi, da med tednom ostane nekaj star...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Pijana nevesta

Tokrat iz Jožičine kuhinje:Pijana nevesta. Za izdelavo ...

KUHALNICA: Okusna ajdova kaša

Ajdova kaša je staro in zdravo živilo. Pripravite si jo...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.