KUHALNICA: Mehki bučni piškoti

Ste že kdaj poizkusili piškote iz bučk? Ker je sezona bučk, sem se odločila, da naredim veganske piškote iz bučk z lešniki in rožičevo moko.
Pripravite okusne in zdrave bučne piškote. (foto: OblizniPrste.si)
Pripravite okusne in zdrave bučne piškote. (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Res so božanski, sicer malo manj sladki, a vseeno okusni in nekaj posebnega. Narejeni so zelo hitro, brez jajc in kravjega mleka. Rožičeva moka jim da tisti sladek okus, kdor želi si pa lahko doda še malo sladila.

Ponudite jih gostom, še posebej tistim, ki se izogibajo sladkorju. Tudi vegani bodo nad njimi res navdušeni.

Sestavine za mehke bučkine piškote
Za 10-12 piškotov:
120g -130 g naribane bučke
30 g lešnikov (lahko tudi mandljev)
90 g pirine moke
žlička vinskega kamna
ščepec soli
3-4 žlice olivnega olja
1 žlica rožičeve moke
sladilo po izbiri

Kako pripravim mehke bučkine piškote
Bučko umijem, olupim in naribam v posodo. Nekatere bučke spustijo tudi veliko vode, tisto vodo jaz odlijem stran. Naribanim bučkam dodam najprej suhe sestavine in kasneje še olivno olje. Vse skupaj zmešam z žlico. Če je masa preveč suha, lahko dodate še malo olja, če je pa preveč mokra, dodate še malo moke.

Iz mase sem z rokami oblikovala kupčke ter jih polagala na peki papir, katerega sem dala na rešetko. Piškote sem pekla v ventilacijski pečici na 160 °C, 20 minut ter nato jih pustila še par minut v ugasnjeni pečici.

Piškote lahko pojeste brez slabe vesti, saj so brez sladkorja.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtovi čupovci

Hitro pripravljeno in zelo okusno pecivo vam bo zelo vš...

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...

Iz Jožičine kuhinje: Bučke v omaki

Sezona bučk je tu. Če jih imate na svojem vrtu, pa še t...

Iz Jožičine kuhinje: Češnjev zavitek

V sezoni češenj prihaja iz Jožičine kuhinje odličen rec...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

KUHALNICA: Lignji in dagnje na buzaro

Lignji in dagnje na buzaro, so enostavna in hitro pripr...

Naredite sami: Recept za najbolj enostaven in okusen jagodni sok

Sezona jagod je tukaj. Če jih imate preveč, pripravite ...

5 zdravih in neverjetno slastnih sladic iz borovnic

Tu je sezona borovnic! Ne veste, kako vse bi jih uporab...

Sveži kvas Fala zdaj v bolj trajnostni embalaži in s certifikatom FSC

Skupina Lesaffre, katere del je tudi blagovna znamka Fa...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...

10 nasvetov za zmanjšanje stroškov za hrano

Z nekaj majhnimi spremembami v gospodinjstvu lahko obču...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.