KUHALNICA: Mini jabolčne pite

Če ste ljubitelj mini jabolčnih pit, ki jih lahko kupite v eni od restavracij s hitro prehrano, si jih zdaj lahko pripravite kar doma. Priprava je enostavna in hitra. Najboljše so še vroče skupaj z mrzlim sladoledom!
Mini jabolčne pite (foto: OblizniPrste.si)
Mini jabolčne pite (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Sestavine za mini jabolčne pite:
500 g jabolk
1 žlička cimeta
3 žlice sladkorja
po želji limonina lupinica in šilce ruma
1 jajce (ni nujno)
500 g listnatega testa za pite

Postopek za mini jabolčne pite:
Jabolka operemo, olupimo in narežemo na majhne koščke. Damo jih v skledo in potresemo s sladkorjem in cimetom. Uporabila sem približno 3 žlice sladkorja, seveda pa jih vi lahko uporabite več ali manj. Vse dobro premešamo.

Na štedilnik pristavimo ponev oz. posodo. Vanjo stresemo koščke jabolk s sladkorjem in cimetom. Ko ponev postane že zelo vroča, jo pokrijemo, da se bodo jabolka podušila. Temperaturo znižamo. Med dušenjem jabolka večkrat premešamo.

Jabolka poskusimo, da ugotovimo, če so dovolj sladka. Po želji lahko dodamo več sladkorja, cimeta, limonino lupinico ali malo ruma.

Medtem, ko se jabolka dušijo, pripravimo testo. Listnato testo razgrnemo, če pa smo kupili takega v kvadru, ga najprej razvaljamo. V tem primeru poskušajmo oblikovati testo tako, da bo čimbolj pravokotne oblike. Z nožem nato testo razrežemo na kvadrate, ki jih bomo kasneje nadevali z jabolčno maso in jih zapognili ter dobili pravokotno obliko.

Dušena jabolka pustimo nekaj časa, da se ohladijo, saj bomo tako lažje nadevali testo.

Nato na polovico vsakega kvadratka iz testa nanesemo približno 2 žlici jabolčne mase. Pazimo, da nam ne steče čez rob. Drugo polovico testenega kvadratka zapognemo čez jabolka in robove dobro zatesnimo s prsti. Lahko si pomagamo tudi z vilico.

Zaprte pravokotnike zložimo na pekač. Najbolje je, da je ta teflonast, sicer pa lahko uporabimo papir za peko.

Premažemo jih z razžvrkljanim jajcem in posujemo z nekaj kristali sladkorja.

Pečemo jih približno pol ure na 150 °C. Vsaka pečica je malo drugačna – ker svojo poznate najbolje, boste po potrebi zvišali temperaturo oz. prilagodili čas pečenja. Pečeni so, ko postanejo zlato-rumene barve.

Zraven se prileže stepena sladka smetana ali sladoled, ki poskrbi za kontrast toplega in hladnega v ustih.

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Čebulni kruh z jogurtom

Poznate čebulni kruh z jogurtom? Če ne, ga morate spozn...

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

KUHALNICA: Bučna rulada

Bučna rulada je hitro narejena sladica brez moke in je ...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Iz Jožičine kuhinje: Kvašeni flancati z jogurtom

V prispevku boste našli odličen recept za kvašene flanc...

Iz Jožičine Kuhinje: Slivovi cmoki s paljenim testom

Imate radi slive? Kaj pa slivove cmoke? Pripravite jih ...

KUHALNICA: Najboljša Lojzijeva enolončnica

Danes objavljam recept enolončnice z govejim mesom, kro...

Iz Jožičine kuhinje: Zlato zapečeni sonček

Iz Jožičine kuhinje prihaja prava umetnina - hrustljavi...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Iz Jožičine kuhinje: Mlečni kruh

V prispevku boste našli recept za odličen in zelo mehak...

Iz Jožičine kuhinje: Jabolčni zavitek iz skutnega testa

Fenomenalno testo z okusom, idealna in hitra priprava!
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.