KUHALNICA: Musaka s kolerabo in sirom

Koleraba je zelenjava, ki je zelo zapostavljena, v bistvu je mnogi sploh ne poznajo. Če jo poznajo, pa sploh ne vejo kaj bi z njo. Dejansko se kolerabi godi velika krivica, namreč v njej je pravi zaklad vitaminov in antioksidantov. Užitna je kuhana ali presna, v solati, juhi, kot priloga …
Musaka s kolerabo in sirom (foto: OblizniPrste.si)
Musaka s kolerabo in sirom (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Zaradi nizke kalorične vrednosti, je izredno dobrodošla v dietnih jedilnikih. Pa naredimo kolerabo slastno in pričarajmo nadvse okusno musako s kolerabo in sirom.

Za štiri osebe potrebujemo:
• 600 g sveže kolerabe
• 1 manjša mlada čebula z zelenim delom
• 3 do 4 češnjevi paradižniki
• 2 žlici nepasirane skute

Preliv:
• 2 jajci
• 200 ml smetane za kuhanje
• 100 ml mleka
• 5 žlic grana padano sira
• ščep soli
• ščep muškatnega oreščka
• poper

Kolerabi odstranimo zelene liste, jo prepolovimo, olupimo in narežemo na 3 do 5 mm debele rezine. Če ima koleraba že kaj olesenelih delov, jih odstranimo. Rezine kolerabe pokuhamo v slani vodi cca. osem minut.

Kolerabo odcedimo in zložimo po pekaču.
 
Preberite tudi: Musaka – najboljši recepti za pripravo musake

Po nadevani kolerabi potrosimo mlado narezano čebulo, prepolovljen češnjev paradižnik in potrosimo skuto.

V skodeli zmešamo jajci in dodamo smetano za kuhanje, mleko, sol, poper in muškatni orešček.

Nazadnje primešamo še ribani sir grana padano ter pustimo, da malo odstoji.

Preliv polijemo čez kolerabo in damo peči v predhodno ogreto pečico na 180 stopinj Celzija z ventilacijo. Pečemo 30 minut.
 


Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

5 shujševalnih trikov BREZ DIETE!

Preverite pet shujševalnih trikov, s katerimi boste izg...

Iz Jožičine kuhinje: "Ferrero rocher" rolada

Če ste ljubitelji sladkega, potem morate vsekakor pripr...

NAVADNI RMAN– zeliščni super-junak narave (piše zeliščarka)

Na prvi pogled se morda ne zdi nič posebnega S svojimi ...

Zeliščni vrt pri roki – kako vzgojiti in uporabljati zdravilna zelišča

Zelišča so kot majhni zakladi narave – dišeča, zdraviln...

Iz Jožičine kuhinje: Vanilijeva panna cotta z gozdnimi sadeži ali jagodami

Preprosta italijanska sladica, lahka in osvežilna. Krem...

KUHALNICA: Ledena sladica s čokolado in pistacijo

Semifreddo je italijanska beseda za “polovično – ledeno...

Iz Jožičine kuhinje: Vložena jajca

Če vam ostajajo jajca, jih lahko tudi vložite. Tako pri...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtovi čupovci

Hitro pripravljeno in zelo okusno pecivo vam bo zelo vš...

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...

Iz Jožičine kuhinje: Bučke v omaki

Sezona bučk je tu. Če jih imate na svojem vrtu, pa še t...

Iz Jožičine kuhinje: Češnjev zavitek

V sezoni češenj prihaja iz Jožičine kuhinje odličen rec...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.