KUHALNICA: Pečene hruške s kardamomom

Zelo dolgo časa sem si želela poizkusiti pečene hruške, zato sem se odločila, da jih naredim malo drugače in po svojem okusu.
Pečene hruške nekoliko drugače (Foto: Oblizniprste.si)
Pečene hruške nekoliko drugače (Foto: Oblizniprste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Prelite so s kremo iz kokosovega mleka in začimb kot sta kardamom ter vanilija v prahu. Za sladek okus sem dodala še rižev sirup.

Pečene hruške so res omamno dobre in ko so bile pečene je bil vonj po kardamomu še močnejši. Naredite si za sladico malo drugačne pečene hruške, v katerih bodo uživali tudi vegani in pravi sladkosnedi.

Kardamom si večkrat vključite v prehrano, saj je zelo zdrav. Največkrat vam bo pomagal, če imate težave z prebavo ter z napetim trebuhom. Moja mami priporoča, da se semena kardamoma zgrize po jedi, da se hrana lažje prebavi. Karadamom je pa tudi odličen proti depresiji.

Sestavine za pečene hruške s kardamomom za 2 osebi:

  • 1 hruška
  • 100 ml kokosovega mleka
  • 1 žlička limoninega soka
  • pol žličke vanilje v prahu
  • pol žličke kardamoma
  • 1 žlica riževa sirupa (ali drugo sladilo po želji)

Za dekoracijo:

  • pest mandljevih lističev
  • pol žličke cimeta

 Preberite tudi: Iz Jožičine kuhinje: Jogurtova tortica

Kako pripravim pečene hruške s kardamomom:

Najprej operem in obrišem hruško ter jo razpolovim. Pečke odstranim z nožem. Hruško še malo izdolbem z žličko. Kar ostane, lahko porabite za smoothie ali daste v kompot. Seveda pa lahko pojeste tudi kar tako. Polovici hruške položim na pekač, tako kot prikazuje slika. Limono ožamem in prihranim sok. V posodi zmešam kokosovo mleko, limonin sok, kardamom, vanilijo v prahu ter rižev sirup. Z maso napolnim hruške, kar ostane, polijem po pekaču.

Opomba avtorice: Pekača ni potrebno predhodno namastiti, če pa želite oz. je vaš pekač takšen, da se nanj rado prime, ga lahko pred tem namažete z maščobo ali pa vanj položite papir za peko.

Hruške pečem 30 minut v predhodno ogreti ventilacijski pečici na 180 °C.

Pečene hruške potresem še z mandljevimi lističi ter cimetom in postrežem.

Zdravo sladkanje vam želim!

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Čokoladni drobljenec z malinami

Včasih si za zajtrk zaželim kaj sladkega v kombinaciji ...

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...

KUHALNICA: Obrnjena ananasova torta

Obrnjena ananasova torta je naravnost božanskega okusa ...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recept: Goveji golaž s kruhovimi cmoki

Goveji golaž je kulinarična poslastica, kjer veliko vlo...

Iz Jožičine kuhinje: Linške oči

Jožica tokrat predstavlja enostaven in slasten recept z...

Recept: Timijanov sirup pripravljen z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...

Recept: Protivnetna juha z ingverjem

Protivnetna ingverjeva juha je odlična za krepitev imun...

Iz Jožičine kuhinje: Domači rezanci

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za pripravo domačih ...

Mesni kaneloni po dunajsko

Ljubitelji ocvrte hrane boste danes prišli na svoj raču...

Sivka - dišeča lepotica, ki lajša stres, depresijo, nespečnost, glavobole ...

Spoznajte sivko in njene izjemne pozitivne učinke na zd...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.