KUHALNICA: Preprosto borovničevo pecivo

Bi radi nekaj sladkega, a niste pri volji za dolgo in komplicirano pripravo? Naredite preprosto borovničevo pecivo, ki bo pripravljeno, kot bi mignil.
Preprosto borovničevo pecivo (foto: OblizniPrste.si)
Preprosto borovničevo pecivo (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Res je. Sama priprava vam bo vzela okoli 10 minut, nato še 25 minut pečenja in preprosto borovničevo pecivo bo pripravljeno. In kar je najboljše, tudi kuhinjske tehtnice ne potrebujemo, saj vse sestavine namerimo s pomočjo lončka in jedilne žlice.

Pripravljeni? 1,2,3 – naredimo preprosto borovničevo pecivo!

Sestavine za preprosto borovničevo pecivo:
Za testo:
2 jajci
1 lonček pšeničnega zdroba (gres)
1 lonček olja
1/2 lončka mleka
1 in pol lončka moke
1/2 vrečke pecilnega praška

Za borovničev preliv:
500 g borovnic (sveže ali zamrznjene)
1 vaniljev sladkor z burbonsko vaniljo
5 žlic mletega sladkorja
 
PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Pečene banane v listnatem testu s sladoledom

Postopek priprave preprostega borovničevega peciva
Najprej pripravimo borovničev preliv. To storimo tako, da v vok ali ponev stresemo borovnice, dodamo mleti sladkor in vaniljev sladkor z burbonsko vaniljo ter vse skupaj segrejemo na štedilniku.

Mešamo s kuhalnico in pustimo, da se borovnice nekoliko razpustijo. ”Pražimo” nekje 2-3 minute. Odstavimo s štedilnika.

Sedaj prižgemo električno pečico in temperaturo nastavimo na 190 ° C.

Pripravimo testo. Priprava testa je nadvse enostavna in nam bo vzela vsega skupaj le nekaj minutk.

Namerimo vse sestavine in jih vse skupaj denemo v plastično skledo.

Sestavine dobro zmešamo s pomočjo metlice za stepanje (lahko tudi drugega pripomočka). Nastala bo nekoliko gostejša zmes, ki jo preprosto ”kipnemo” na pekač, ki smo ga malenkost namastili.

Testo z rokami razporedimo po pekaču. Ker sem uporabila pekač za pite, sem testo razporedila tudi okoli robu.

Čez testo prelijemo še borovničev preliv in preprosto borovničevo pecivo denemo v pečico.

Preprosto borovničevo pecivo pečemo 25-30 minut (odvisno od zmogljivosti pečice), da robovi dobijo lepo zlato – rjavo barvo.

Počakamo, da se pecivo ohladi, nato pa ga razrežemo na poljubne kose. Tekne tudi, ko je še mlačno.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti za zdrava kosila: Polnjene paprike z rjavim rižem

Tokrat recept za odlično, okusno zdravo kosilo. Polnjen...

KUHALNICA: Čokoladni drobljenec z malinami

Včasih si za zajtrk zaželim kaj sladkega v kombinaciji ...

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...

KUHALNICA: Obrnjena ananasova torta

Obrnjena ananasova torta je naravnost božanskega okusa ...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recept: Goveji golaž s kruhovimi cmoki

Goveji golaž je kulinarična poslastica, kjer veliko vlo...

Iz Jožičine kuhinje: Linške oči

Jožica tokrat predstavlja enostaven in slasten recept z...

Recept: Timijanov sirup pripravljen z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...

Recept: Protivnetna juha z ingverjem

Protivnetna ingverjeva juha je odlična za krepitev imun...

Iz Jožičine kuhinje: Domači rezanci

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za pripravo domačih ...

Mesni kaneloni po dunajsko

Ljubitelji ocvrte hrane boste danes prišli na svoj raču...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.