KUHALNICA: Preprosto borovničevo pecivo

Bi radi nekaj sladkega, a niste pri volji za dolgo in komplicirano pripravo? Naredite preprosto borovničevo pecivo, ki bo pripravljeno, kot bi mignil.
Preprosto borovničevo pecivo (foto: OblizniPrste.si)
Preprosto borovničevo pecivo (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Res je. Sama priprava vam bo vzela okoli 10 minut, nato še 25 minut pečenja in preprosto borovničevo pecivo bo pripravljeno. In kar je najboljše, tudi kuhinjske tehtnice ne potrebujemo, saj vse sestavine namerimo s pomočjo lončka in jedilne žlice.

Pripravljeni? 1,2,3 – naredimo preprosto borovničevo pecivo!

Sestavine za preprosto borovničevo pecivo:
Za testo:
2 jajci
1 lonček pšeničnega zdroba (gres)
1 lonček olja
1/2 lončka mleka
1 in pol lončka moke
1/2 vrečke pecilnega praška

Za borovničev preliv:
500 g borovnic (sveže ali zamrznjene)
1 vaniljev sladkor z burbonsko vaniljo
5 žlic mletega sladkorja
 
PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Pečene banane v listnatem testu s sladoledom

Postopek priprave preprostega borovničevega peciva
Najprej pripravimo borovničev preliv. To storimo tako, da v vok ali ponev stresemo borovnice, dodamo mleti sladkor in vaniljev sladkor z burbonsko vaniljo ter vse skupaj segrejemo na štedilniku.

Mešamo s kuhalnico in pustimo, da se borovnice nekoliko razpustijo. ”Pražimo” nekje 2-3 minute. Odstavimo s štedilnika.

Sedaj prižgemo električno pečico in temperaturo nastavimo na 190 ° C.

Pripravimo testo. Priprava testa je nadvse enostavna in nam bo vzela vsega skupaj le nekaj minutk.

Namerimo vse sestavine in jih vse skupaj denemo v plastično skledo.

Sestavine dobro zmešamo s pomočjo metlice za stepanje (lahko tudi drugega pripomočka). Nastala bo nekoliko gostejša zmes, ki jo preprosto ”kipnemo” na pekač, ki smo ga malenkost namastili.

Testo z rokami razporedimo po pekaču. Ker sem uporabila pekač za pite, sem testo razporedila tudi okoli robu.

Čez testo prelijemo še borovničev preliv in preprosto borovničevo pecivo denemo v pečico.

Preprosto borovničevo pecivo pečemo 25-30 minut (odvisno od zmogljivosti pečice), da robovi dobijo lepo zlato – rjavo barvo.

Počakamo, da se pecivo ohladi, nato pa ga razrežemo na poljubne kose. Tekne tudi, ko je še mlačno.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Ledena sladica s čokolado in pistacijo

Semifreddo je italijanska beseda za “polovično – ledeno...

Iz Jožičine kuhinje: Vložena jajca

Če vam ostajajo jajca, jih lahko tudi vložite. Tako pri...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtovi čupovci

Hitro pripravljeno in zelo okusno pecivo vam bo zelo vš...

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...

Iz Jožičine kuhinje: Bučke v omaki

Sezona bučk je tu. Če jih imate na svojem vrtu, pa še t...

Iz Jožičine kuhinje: Češnjev zavitek

V sezoni češenj prihaja iz Jožičine kuhinje odličen rec...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

KUHALNICA: Lignji in dagnje na buzaro

Lignji in dagnje na buzaro, so enostavna in hitro pripr...

Naredite sami: Recept za najbolj enostaven in okusen jagodni sok

Sezona jagod je tukaj. Če jih imate preveč, pripravite ...

5 zdravih in neverjetno slastnih sladic iz borovnic

Tu je sezona borovnic! Ne veste, kako vse bi jih uporab...

Sveži kvas Fala zdaj v bolj trajnostni embalaži in s certifikatom FSC

Skupina Lesaffre, katere del je tudi blagovna znamka Fa...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.