KUHALNICA: Presne rožičeve kocke

Presne rožičeve kocke so narejene samo iz 4 sestavin: dateljev, kokosove moke, riževega napitka in rožičeve moke. Zelo rada imam rožičevo moko v sladicah, saj je že sama po sebi sladka in potem mi ni potrebno dodajati nobenega sladkorja.
Presne rožičeve kocke (foto: OblizniPrste.si)
Presne rožičeve kocke (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Moja presna sladica je namenjena tudi tistim, ki imajo zelo radi sladko, a tega ne smejo. Rožičevo moko lahko uživajo v sladicah tudi sladkorni bolniki. Rožičevo moko pa poznamo že zelo dolgo časa, saj so jo naše babice dajale kot namaz v potico. Je tudi odličen nadomestek kakava ali čokolade.

Sestavine za presne rožičeve kocke
Za približno 9 kock:
100 g dateljev
40 g kokosove moke
70 g rožičeve moke
100 ml riževega napitka (lahko tudi katere druge tekočine).

Postopek priprave presnih rožičevih kock:
Presne rožičeve kocke so nareje samo iz 4 sestavin. Najprej odtehtam datlje. Datlje lahko tudi narežete, da se bo masa lažje zmlela.

V posodo stresem še kokosovo moko in rožičevo moko.

Dolijem še rižev napitek in zmešam s paličnim mešalnikom.

Maso nadevam na peki papir, ki sem ga dala v pekač. Mase je samo za pol pekača, to pa zato, da se vse sestavine v paličnem mešalniku lažje zmešajo. Pekač položim za vsaj 2 ure v hladilnik.

Presne rožičeve kocke po želji razrežem na poljubno velikost. Meni jih je prišlo približno 9-10 kock.

Zdravo sladkanje vam želim!

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo …

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjs...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: Velikonočno pecivo

Velikonočno pecivo pripravljamo poleg ostalih velikonoč...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.