Za pripravo potrebujemo:
 100g presnih datljev*
 15g presnega kokosovega olja*(stopljenega)
 7-10g presnega kakava v prahu*
 ščep nerafinirane himalajske soli*
 15g presne veganske čokoade*(zdrobljene)
 ¼ žličke cejlonskega cimeta v prahu* ali vanilije v prahu ali kajanskega popra v prahu* (po želji). 
 Presni kakav v prahu* za posip (približno 4 žlice) 
 Presna veganska čokoada:
 40g presnega kakavovega masla*
 35g presnega kakava v pragu*
 10ml presnega agavinega sirupa 
* sestavine so iz ekološke pridelave
   Najprej pripravimo čokolado. Nad paro stopimo kakavovo maslo, nato dodamo kakav v prahu in agavin sirup. Čokoladna zmes mora biti čisto gladka, brez grudic, zato jo dobro premešamo. Nato jo zlijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem in vse skupaj postavimo v zamrzovalnik za 10 minut, da se čokolada strdi. Ko je strjena jo z nožem na hitro sesekljamo na manjše koščke. 
 Nato v sekljalniku zmeljemo vse sestavine. Če je masa preveč mehka, da bi oblikovali kroglice, jo za nekaj minut postavimo v hladilnik. Kroglice povaljamo v kakavu v prahu in jih shranimo v zaprti posodi v hladilnik. Kroglice ostanejo sveže do enega tedna. Preden jih postrežemo jih nekaj minut pustimo stati na sobni temperaturi, če želimo, da so mehkejše.  
drobTinka izdeluje najboljše presne sladice in torte. Več o njej boste našli tukaj.