KUHALNICA: Presni čokoladni truffles

Drobni čokoladni grižljaji, hitre priprave, pa vendar privlačni tudi za oči. Z njimi lahko razveselite tudi vaše najdražje.
Presni čokoladni truffles (foto: Tina Teršek)
Presni čokoladni truffles (foto: Tina Teršek)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za pripravo potrebujemo:
100g presnih datljev*
15g presnega kokosovega olja*(stopljenega)
7-10g presnega kakava v prahu*
ščep nerafinirane himalajske soli*
15g presne veganske čokoade*(zdrobljene)
¼ žličke cejlonskega cimeta v prahu* ali vanilije v prahu ali kajanskega popra v prahu* (po želji).

Presni kakav v prahu* za posip (približno 4 žlice)

Presna veganska čokoada:
40g presnega kakavovega masla*
35g presnega kakava v pragu*
10ml presnega agavinega sirupa
* sestavine so iz ekološke pridelave

Najprej pripravimo čokolado. Nad paro stopimo kakavovo maslo, nato dodamo kakav v prahu in agavin sirup. Čokoladna zmes mora biti čisto gladka, brez grudic, zato jo dobro premešamo. Nato jo zlijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem in vse skupaj postavimo v zamrzovalnik za 10 minut, da se čokolada strdi. Ko je strjena jo z nožem na hitro sesekljamo na manjše koščke.

Nato v sekljalniku zmeljemo vse sestavine. Če je masa preveč mehka, da bi oblikovali kroglice, jo za nekaj minut postavimo v hladilnik. Kroglice povaljamo v kakavu v prahu in jih shranimo v zaprti posodi v hladilnik. Kroglice ostanejo sveže do enega tedna. Preden jih postrežemo jih nekaj minut pustimo stati na sobni temperaturi, če želimo, da so mehkejše.

drobTinka izdeluje najboljše presne sladice in torte. Več o njej boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Pica mumija za noč čarovnic

Vsako leto, ko se približuje noč čarovnic, želimo ustva...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

KUHALNICA: Enolončnica z domačo klobaso

Včasih, ko se naveličamo cvrtja, peke in obilnih obroko...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Kje je najboljše živeti po upokojitvi? Spoznajte 5 top držav

Razmišljate, da bi svoja zlata leta preživeli v tuji de...

KUHALNICA: Enostavni čokoladno orehovi polžki

Čokoladno – orehovi polžki na hitro so preprosti sladki...

Fala Slonček išče zmagovalni recept za kruh

V soboto, 15. novembra, bo v Ljubljani omamno dišalo po...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Raziskali smo: ali vitamin C res preprečuje prehlad?

Vitamin C je pogosto obravnavan kot kralj med vitamini....

Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Če nimate prave ideje za današnje kosilo, vam idejo pre...

Okusno in zdravo: Kroglice iz banane in kokosa

Zelo zdrave so, recept je popolnoma preprost. Preberite...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.