KUHALNICA: Presni čokoladni truffles

Drobni čokoladni grižljaji, hitre priprave, pa vendar privlačni tudi za oči. Z njimi lahko razveselite tudi vaše najdražje.
Presni čokoladni truffles (foto: Tina Teršek)
Presni čokoladni truffles (foto: Tina Teršek)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za pripravo potrebujemo:
100g presnih datljev*
15g presnega kokosovega olja*(stopljenega)
7-10g presnega kakava v prahu*
ščep nerafinirane himalajske soli*
15g presne veganske čokoade*(zdrobljene)
¼ žličke cejlonskega cimeta v prahu* ali vanilije v prahu ali kajanskega popra v prahu* (po želji).

Presni kakav v prahu* za posip (približno 4 žlice)

Presna veganska čokoada:
40g presnega kakavovega masla*
35g presnega kakava v pragu*
10ml presnega agavinega sirupa
* sestavine so iz ekološke pridelave

Najprej pripravimo čokolado. Nad paro stopimo kakavovo maslo, nato dodamo kakav v prahu in agavin sirup. Čokoladna zmes mora biti čisto gladka, brez grudic, zato jo dobro premešamo. Nato jo zlijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem in vse skupaj postavimo v zamrzovalnik za 10 minut, da se čokolada strdi. Ko je strjena jo z nožem na hitro sesekljamo na manjše koščke.

Nato v sekljalniku zmeljemo vse sestavine. Če je masa preveč mehka, da bi oblikovali kroglice, jo za nekaj minut postavimo v hladilnik. Kroglice povaljamo v kakavu v prahu in jih shranimo v zaprti posodi v hladilnik. Kroglice ostanejo sveže do enega tedna. Preden jih postrežemo jih nekaj minut pustimo stati na sobni temperaturi, če želimo, da so mehkejše.

drobTinka izdeluje najboljše presne sladice in torte. Več o njej boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Ledena sladica s čokolado in pistacijo

Semifreddo je italijanska beseda za “polovično – ledeno...

Iz Jožičine kuhinje: Vložena jajca

Če vam ostajajo jajca, jih lahko tudi vložite. Tako pri...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtovi čupovci

Hitro pripravljeno in zelo okusno pecivo vam bo zelo vš...

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...

Iz Jožičine kuhinje: Bučke v omaki

Sezona bučk je tu. Če jih imate na svojem vrtu, pa še t...

Iz Jožičine kuhinje: Češnjev zavitek

V sezoni češenj prihaja iz Jožičine kuhinje odličen rec...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

KUHALNICA: Lignji in dagnje na buzaro

Lignji in dagnje na buzaro, so enostavna in hitro pripr...

Naredite sami: Recept za najbolj enostaven in okusen jagodni sok

Sezona jagod je tukaj. Če jih imate preveč, pripravite ...

5 zdravih in neverjetno slastnih sladic iz borovnic

Tu je sezona borovnic! Ne veste, kako vse bi jih uporab...

Sveži kvas Fala zdaj v bolj trajnostni embalaži in s certifikatom FSC

Skupina Lesaffre, katere del je tudi blagovna znamka Fa...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.