KUHALNICA: Sadna plošča s snegom

Sadna plošča s snegom je sladica mojega otroštva. Ker smo imeli doma vedno veliko jagod, smo jih spravili tudi za ozimnico. Tako smo lahko tudi med zimo oblagali ploščo s snegom s sladkimi domačimi jagodami.
Sadna plošča s snegom (foto: OblizniPrste.si)
Sadna plošča s snegom (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Sadna plošča s snegom – sestavine:
Biskvit:
• 4 rumenjaki
• 200 g kristalnega sladkorja
• 150 g margarine (lahko tudi olje)
• 280 g bele moke
• pol žličke sode bikarbone
• 1/8 litra mleka
• nastrgan olup limone

Sadni nadev:
• jagode
• borovnice
• po želji lahko tudi drugo sadje

Sneg:
• 4 beljaki
• 4 žlice sladkorja v prahu
 
PREBERITE TUDI: Odličen recept: Jagode s skutnim nadevom

Sadna plošča s snegom – postopek:
Rumenjake ločimo od beljakov in jih v posodi zmiksamo skupaj z 200 g kristalnega sladkorja. Beljake prihranimo za sneg, s katerim bomo prekrili sadno ploščo. Dodamo 150 g margarine, ki jo predčasno omehčamo na sobni temperaturi. Penasto umešamo.

Nato dodamo polovico natehtane moke, nariban limonin olupek in 1/8 litra mleka. Dobro premešamo z električnim mikserjem.

Na koncu dodamo še drugo polovico moke, kateri smo primešali pol žličke sode bikarbone. Premešamo z lopatko ali na najnižji stopnji z električnim mikserjem.

Pečico segrejemo na 180°C. Maso za biskvit enakomerno porazdelimo po pekaču, ki smo ga obložili s peki papirjem. Biskvit pečemo približno 20-25 minut na 180°C.

Ko je lepe zlato rjave barve, z zobotrebcem preverimo, če je dovolj pečen.

Medtem ko se biskvit peče, narežemo jagode na rezine. Še topel biskvit obložimo z rezinami jagod in ga potrosimo z borovnicami. Tako jagode kot tudi borovnice so lahko sveže nabrane ali iz skrinje.

Iz 4 beljakov in 4 žlic sladkorja v prahu stepemo trd beljakov sneg.

S snegom premažemo sadno oblogo.

Pekač za nekaj minut postavimo nazaj v še ogreto pečico, da se beljak malenkost zapeče – dobi zlato barvo.

Sadna plošča s snegom je zelo sočno pecivo in bo navdušila vas in vaše goste.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Bučna rulada

Bučna rulada je hitro narejena sladica brez moke in je ...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Iz Jožičine kuhinje: Kvašeni flancati z jogurtom

V prispevku boste našli odličen recept za kvašene flanc...

Iz Jožičine Kuhinje: Slivovi cmoki s paljenim testom

Imate radi slive? Kaj pa slivove cmoke? Pripravite jih ...

KUHALNICA: Najboljša Lojzijeva enolončnica

Danes objavljam recept enolončnice z govejim mesom, kro...

Iz Jožičine kuhinje: Zlato zapečeni sonček

Iz Jožičine kuhinje prihaja prava umetnina - hrustljavi...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Iz Jožičine kuhinje: Mlečni kruh

V prispevku boste našli recept za odličen in zelo mehak...

Iz Jožičine kuhinje: Jabolčni zavitek iz skutnega testa

Fenomenalno testo z okusom, idealna in hitra priprava!

Želite nazaj poletje? To so deli Evrope, kjer je oktobra še sončno in vroče

Ali je poletje vaš najljubši letni čas? Obožujete sonce...

KUHALNICA: Pečene hruške s kardamomom

Zelo dolgo časa sem si želela poizkusiti pečene hruške,...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.