KUHALNICA: Slastna pečena kaša z jabolki

Kaj skuhati za večerjo, da bo hitro, okusno, zanimivo, poceni in kar je najbolj pomembno – da bo zadovoljilo vse okuse v hiši! Slastna pečena kaša z jabolki je prava jed.
Pečena kaša z jabolki. (foto: P.L.)
Pečena kaša z jabolki. (foto: P.L.)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Nekako se poskušam držati Mileninega reka, da je ceneje kuhati kosilo ali večerjo iz sestavin, ki jih imamo doma in ne izmisliti se jedi ter nato kupovati sestavine zanjo. In moram priznati, da ima še kako prav. S tem načinom ogromno privarčujemo, pa še veliko manj hrane zmečemo stran, saj jo zagotovo uporabimo do roka trajanja in ne ostane nekje pozabljena v kotu hladilnika ali omare. Kar pa se zelo rado zgodi, če kuhamo po naših željah (in ne po sestavinah, ki jih imamo doma) ter nakupljeno hrano odlagamo v omaro, hladilnik, vso staro pa potiskamo še bolj zadaj.

Današnje pozno kosilo je bilo brez mesa. Kar ni bilo najbolj všeč poglavarju naše hiše, a se je vzdržal. Sestavljeno je bilo iz zelenjavne juhe in kaše z jabolki. Juho sem skuhala iz hokaido bučke in brstičnega ohrovta. Buč imam letos zadosti doma, brstični ohrovt mi je iz svojega vrta nabrala mama. Prepražila sem čebulo, stresla nanjo na koščke narezano bučko, brstični ohrovt, zalila z vodo in kuhala do mehkega, soliti ni bilo potrebno, saj sem dodala žličko doma pripravljene vegete (peteršilj in česen sem dobro sesekljala, premešala s soljo in nadevala v steklene kozarčke). Kuhano zelenjavo sem zmešala s paličnim mešalnikom.

Za glavno jed, pečeno kašo z jabolki, sem skuhala nekaj kaše. Hm, le zakaj je na naših trgovskih policah prosena kaša, uvožena iz Rusije ali Kitajske?! Žalostno. V vodi sem jo pokuhala nekaj minut, nato precedila, stresla nazaj v lonec, dolila domače mleko, košček masla, in kuhala še nekaj minutk. Mlačni sem dodala žlico sladkorja, vanilin, dva rumenjaka, na koncu pa še sneg iz dveh beljakov. Naribala sem domača jabolka, jih potresla s cimetom. Sladkorja ni bilo potrebno dodajati.

Namazal sem jensko skledo z maslom, margarine skoraj ne uporabljam, dala vanjo plast kaše, nato jabolka in povrhu kašo. Dodala še nekaj majhnih koščkov masla in postavila v pečico, da se je lepo zapeklo. Mmmm, bilo je odlično! In skoraj domače. Škoda za kašo. Veliko raje bi kupila slovensko.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Božično - novoletni recepti: Najbolj okusne predjedi

Predjed postrežemo v času, ko naši gostje prispejo in s...

Božična peka: Praznični sadni kruh

Praznični sadni kruh bomo pripravili po receptu sestre ...

Recept za božično jed: Božični nadevan puran

Če imamo veliko družino, potem je lahko božična večerja...

Recepti: Božični piškoti

Božični piškoti so nepogrešljiv del božičnih praznikov....

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...

Božična peka: Medenjaki

Medenjaki so piškoti, ki jih najpogosteje pečemo za Bož...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Recepti: 3 zimske jedi na žlico, ki vas bodo ogrele

Zimske jedi na žlico! Enolončnice na žlico so še posebe...

Biftek brez surovega mesa

Hitro je pripravljen, ne vsebuje surovega mesa, zelo je...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Dvobarvni orehi

Zanimive recept in slasten recept, direktno iz Jožičine...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.