Za testo potrebujemo: 1/2 kocke kvasa Fala (za sladko testo), 1,75 dl mleka, 50 dag moke, 6 dag masla, 4 dag sladkorja, 2 rumenjaka, 1 jajce, 1 žlica ruma
Za nadev potrebujemo: 50 dag orehov, 10 dag rozin, 5 dag sladkorja, 2 dl smetane ali mleka, 2 beljaka, 2 žlici ruma, limonina lupinica
Priprava:
Kvas Fala raztopimo v mlačnem mleku. V posodo odmerimo sol, presejano moko, dodamo jajce, rumenjaka, rum, sladkor in raztopljeni kvas ter premešamo. Med mešanjem dodajamo na lističe narezano maslo. Ko je testo dobro premešano in postane gladko, ga pokrijemo in pustimo na toplem vzhajati.
Med vzhajanjem pripravimo nadev: sladko smetano oziroma mleko zavremo in vanjo zakuhamo orehe. Dobro premešamo, dodamo limonino lupinico, malo ohladimo, nato vmešamo sneg iz beljakov in sladkorja.
Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, pustimo nekaj minut počivati, potem pa razvaljamo na pravokotnik. Testo premažemo z nadevom, potresemo rozine in tesno zvijemo v zavitek. Zavitek položimo na pekač in damo ponovno vzhajati za približno 20 minut. Nato potico premažemo s stepenim jajcem, na več mestih prebodemo z iglo, postavimo v vročo pečico in pečemo pri 180 °C približno 50 minut. Po potrebi jo pokrijemo s peki papirjem, da bi se na vrhu ne zapekla preveč.