KUHALNICA: Zdravi in slastni puding brez kuhanja

Kadar vas popade neustavljiva želja po sladici, si lahko hitro pripravite zelo okusen in zdrav puding. Z njim pa boste zagotovo zelo razveselili in presenetili tudi svoje domače ter prijatelje. Pripravite ga!
Slasten in zdrav čokoladni puding brez kuhanja (Foto: Tina Teršek)
Slasten in zdrav čokoladni puding brez kuhanja (Foto: Tina Teršek)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za hitri čokoladni puding brez kuhanja boste potrebovali:
  • en avokado,
  • dve do tri žlice kakava v prahu,
  • med ali agavin sirup po okusu,
  • ½ vanilijevega stroka – sredica,
  • ščepec himalajske soli,
  • ½ skodelice rastlinskega mleka (mleko zemeljskih mandljev ali mandljevo ali kokosovo ali ovseno ali riževo mleko, …).


Za okras:

  • pistacija,
  • naribana čokolada,
  • mleti kokos,
  • posušene murve ali drugo posušeno sadje ali na koščke narezano sveže sadje


Priprava čokoladnega pudinga brez kuhanja:

Vse sestavine zmeljemo v sekljalniku dokler masa ni gladka. Tako pripravljen puding prelijemo v lončke in ga okrasimo z pistacijo, čokoladnimi koščki, mletim kokosom, posušenimi murvami ali na koščke narezanim svežim sadjem.

Preberite tudi: Iz Jožičine kuhinje: Panna cotta s smetano in čokolado

Kako izbrati pravi avokado?

Avokado je sadež, ki se uporablja tako za sladice kot tudi razne namaze in druge slane jedi. Pomembno je, da kupimo čim bolj svež in zrel sadež. Biti mora ravno prav mehek - če je trd, ni dovolj zrel, če pa je premehek, pa je preveč zrel.

Če nameravamo avokado uporabiti šele čez nekaj dni, potem lahko kupimo tudi tršega in ga pustimo na sobni temperaturi in bo v nekaj dneh dozorel. Če ga nameravamo uporabiti v dnevu ali dveh, pa je zelo pomembno, da uporabimo zrelega.

Preberite tudi: Iz Jožičine kuhinje: Zlivanka

Avokado ima precej dobrih lastnosti in ga je priporočljivo vključiti v prehrano. Njegovo meso je zelo hranljivo, poleg tega pa vsebuje še ogromno vitaminov in mineralov (vsebuje več kalija kot banane) ter nenasičene maščobne kisline, ki dobro vplivajo na delovanje našega srca. Vsebuje tudi veliko vlaknin, kar je dobro za prebavo. Avokado ne vsebuje holesterola zato je priporočljiv tudi za tiste s srčnožilnimi boleznimi.

Tina Teršek po izobrazbi ni slaščičarka, vendar jo je izdelava presnih sladic prevzela do te mere, da je hobi preusmerila v svoj poklic. Zelo jo zanima zdrava prehrana in zdrav način življenja, zato se je odločila, da bo svoje znanje delila. V svoje delo prenaša domišljijo in kreativnost, ki jo je vedno vodila in ji dajala navdih. Sladice nastajajo po trenutnem navdihu in so zato unikatne in narejene s posebnim občutkom.

Še več o njej, njenih sladicah boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Recept: Vloženi jurčki

Vloženi jurčki so odlična poslastica, ponudimo jih lahk...

Jesenska trojica: 3 najbolj zdravilna jesenska zelišča (piše zeliščarka)

Ko se listi obarvajo zlato, in svež jesenski zrak prine...

Recept za gratinirane bučke

Iz bučk lahko pripravimo mnoge okusne jedi, primerne so...

Omaka iz paradižnika s tremi sestavinami: italijanska skrivnost bogatega okusa

Ko pomislimo na italijansko kuhinjo, si mnogi najprej p...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtova tortica

Izdelave te tortice se lahko loti vsak, tudi tisti, ki ...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.