Kaj bi se zgodilo, če bi redno jedli po tri takšne sadeže?

V prispevku preberite, katerih pet stvari bi se zgodilo z vašim telesom, če bi vsak dan pojedli po tri dateljne!
Dateljni uredijo prebavo in okrepijo srce. (foto: freeimages.com)
Dateljni uredijo prebavo in okrepijo srce. (foto: freeimages.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Dateljni so sadeži palm. So zelo zdravilni, vsebujejo vlaknine, minerale, vitamine. Odlični so za naše zdravje in če bi vsak dan pojedli le tri, bi se zgodilo to:

Uredila se vam bo prebava – dateljni so polni topnih vlaknin, ta so odlična za zdravje črevesja. Če ste zaprti, boste s pomočjo dateljnov to težavo hitro odpravili. Vsebujejo veliko kalija, zato lahko pozdravijo tudi drisko. Krepijo črevesje in ga zdravijo. Rjavi sadeži so tisti, ki so za naše črevesje zelo zdravilni, mednje spadajo tudi dateljni.

Odpravili boste anemijo – dateljni vsebujejo veliko železa, zato lahko z njihovo pomočjo odpravite anemijo, izboljšate krvno sliko.

Okrepili boste kosti, imunski sistem in preprečili raka – dateljni vsebujejo veliko magnezija, mangana in selena. Krepijo kosti, preprečujejo osteoporozo. Odlični so v boju proti raku. Okrepili bodo vaš imunski sistem in preprečili razvoj številnih bolezni.

Napolnili vas bodo z energijo - dateljni vsebujejo naravne sladkorje, to so glukoza, saharoza in fruktoza. So odlična popoldanska malica, saj vam hitro lahko povrnejo energijo.

Okrepili boste srce – dateljni vsebujejo kalij, preprečujejo infarkt, krepijo srce in uravnavajo raven holesterola.

Dodajte dateljne na svoj jedilnik, trije na dan so dovolj, da bo vaše zdravje boljše!
Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Zrezki v omaki (namig za hitro kosilo)

Tokrat vas Jožica želi spomniti na slastno, enostavno, ...

Iz Jožičine kuhinje: Žlikrofi - mesni žepki z različnimi nadevi

Ste ljubitelj žlikrofov? Jožica ima odličen recept za m...

Tukaj se v vaši kuhinji nabira največ umazanije. Očistite še danes!

Spoznajte 6 najbolj umazanih površin v kuhinji. Na neka...

Iz Jožičine kuhinje: Mesne miške

Jožica je z nami delila recept za lahko in hitro pripra...

Recepti: 3 spomladanske jedi z lososom

Predstavljamo vam tri recepte za okusne, zdrave in prep...

Iz Jožičine kuhinje: Skutina potička

Jožica je tokrat razkrila recept za slastno skutino pot...

Iz Jožičine kuhinje: Regratov med

Jožica razkriva svoj recept za regratov med.

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

Odprta kuhna se zopet vrača!

V petek, 17. marca, se bo na Pogačarjevem trgu pričela ...

Katera vrtna opravila nas čakajo v mesecu marcu?

Dragi vrtičkarji, so vas že začeli srbeti prsti in koma...

NATEČAJ: Čigava potica bo postala letošnja kraljica?

Čas za vse, ki obožujete potico. Prijavite svojo potico...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.