Kaj bi se zgodilo, če bi redno jedli po tri takšne sadeže?

V prispevku preberite, katerih pet stvari bi se zgodilo z vašim telesom, če bi vsak dan pojedli po tri dateljne!
Dateljni uredijo prebavo in okrepijo srce. (foto: freeimages.com)
Dateljni uredijo prebavo in okrepijo srce. (foto: freeimages.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Dateljni so sadeži palm. So zelo zdravilni, vsebujejo vlaknine, minerale, vitamine. Odlični so za naše zdravje in če bi vsak dan pojedli le tri, bi se zgodilo to:

Uredila se vam bo prebava – dateljni so polni topnih vlaknin, ta so odlična za zdravje črevesja. Če ste zaprti, boste s pomočjo dateljnov to težavo hitro odpravili. Vsebujejo veliko kalija, zato lahko pozdravijo tudi drisko. Krepijo črevesje in ga zdravijo. Rjavi sadeži so tisti, ki so za naše črevesje zelo zdravilni, mednje spadajo tudi dateljni.

Odpravili boste anemijo – dateljni vsebujejo veliko železa, zato lahko z njihovo pomočjo odpravite anemijo, izboljšate krvno sliko.

Okrepili boste kosti, imunski sistem in preprečili raka – dateljni vsebujejo veliko magnezija, mangana in selena. Krepijo kosti, preprečujejo osteoporozo. Odlični so v boju proti raku. Okrepili bodo vaš imunski sistem in preprečili razvoj številnih bolezni.

Napolnili vas bodo z energijo - dateljni vsebujejo naravne sladkorje, to so glukoza, saharoza in fruktoza. So odlična popoldanska malica, saj vam hitro lahko povrnejo energijo.

Okrepili boste srce – dateljni vsebujejo kalij, preprečujejo infarkt, krepijo srce in uravnavajo raven holesterola.

Dodajte dateljne na svoj jedilnik, trije na dan so dovolj, da bo vaše zdravje boljše!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Pijana nevesta

Tokrat iz Jožičine kuhinje:Pijana nevesta. Za izdelavo ...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Kako shraniti posamezno sadje in zelenjavo, da bodo zdržali čim dlje?

Sadje in zelenjava najlepše dišita takrat, ko ju prines...

Feng shui v kuhinji: 6 glavnih pravil

Poslovite se od romantično okrašene in naložene kuhinje...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Zeleni čaj in hujšanje: kaj res deluje in kaj so miti?

Zeleni čaj že dolgo velja za napitek, ki bi lahko pomag...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.