Kako ločiti pravi črni kruh od lažnega?

Ali ste vedeli, da obstaja kar nekaj načinov, s katerimi lahko prepoznate, ali je črn kruh zares črn ali le pobarvan z barvili! Preveri, kako!
Črn kruh diši drugače kot beli. (foto: freeimages.com)
Črn kruh diši drugače kot beli. (foto: freeimages.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Črn in rženi kruh sta med najbolj prodajanimi v zadnjem času. Ta dva sta tudi bolj zdrava izbira od belega. A pomembno je, da je črn kruh zares črn in ne le pobarvan z umetnimi barvili, kot je to že ustaljena praksa.

Za tuj medij je spregovoril pek, ki ima izkušnje z barvili, ki jih dodajajo kruhu, da ta premami kupca in ga kupi v veri, da je kupil pravi črni kruh. Povedal je, da se belemu kruhu dodaja vse mogoče, od umetnih barvil, do mlete kave, kakava, rdečega vina … vse, da bi preslepili kupce.

Kako prepoznati pravi črni ali rženi kruh?
Košček kruha dajte v vodo. Če bo košček pričel bledeti, bo postajal vse bolj bel, voda pa bo temnela, je to znak, da je le pobarvan.
Pravi črn hlebec je težak, bolj trd, bolj zbit in ima večjo količino vlažnosti kot beli.
Črn kruh ne more biti mehak, prožen.
Sredica črnega kruha ima manjše luknje, bolj goste.
Črn kruh diši popolnoma drugače kakor beli.
Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Zrezki v omaki (namig za hitro kosilo)

Tokrat vas Jožica želi spomniti na slastno, enostavno, ...

Iz Jožičine kuhinje: Žlikrofi - mesni žepki z različnimi nadevi

Ste ljubitelj žlikrofov? Jožica ima odličen recept za m...

Tukaj se v vaši kuhinji nabira največ umazanije. Očistite še danes!

Spoznajte 6 najbolj umazanih površin v kuhinji. Na neka...

Iz Jožičine kuhinje: Mesne miške

Jožica je z nami delila recept za lahko in hitro pripra...

Recepti: 3 spomladanske jedi z lososom

Predstavljamo vam tri recepte za okusne, zdrave in prep...

Iz Jožičine kuhinje: Skutina potička

Jožica je tokrat razkrila recept za slastno skutino pot...

Iz Jožičine kuhinje: Regratov med

Jožica razkriva svoj recept za regratov med.

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

Odprta kuhna se zopet vrača!

V petek, 17. marca, se bo na Pogačarjevem trgu pričela ...

Katera vrtna opravila nas čakajo v mesecu marcu?

Dragi vrtičkarji, so vas že začeli srbeti prsti in koma...

NATEČAJ: Čigava potica bo postala letošnja kraljica?

Čas za vse, ki obožujete potico. Prijavite svojo potico...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Mito Trefalt

Mito Trefalt
igralec, TV voditelj, urednik (1939 - 2016)


"Če imaš to srečo, da v življenju delaš, kar imaš rad - moraš biti zadovoljen."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.