Ko boste o kečapu prebrali to, ga ne boste več želeli jesti!

Za veliko ljudi je kečap sestavni del obroka, dodajajo ga k raznim jedem. Ampak, ali ste vedeli, kaj vse vsebuje? Preberite, šokirani boste!
	Bolj zdrav je doma pripravljen kečap. (foto: Freepik.com)
Bolj zdrav je doma pripravljen kečap. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Mnogo ljudi si hrane brez kečapa ne zna predstavljati. Sploh če gre za hitro hrano, kot so pica, hamburger, pomfrit in podobno. Ampak, v njem je še mnogo drugega kot le paradižnikov koncentrat.

Ali ste vedeli, da kečap vsebuje ogromno sladkorja? Ena porcija kečapa lahko vsebuje tudi do štiri grame sladkorja. Majhni paketki kečapa, ki so največkrat na razpolago v restavracijah in gostilnah, pa vsebujejo več kot dva grama sladkorja!

Poleg tega vsebuje tudi umetne arome, ojačevalce okusa, razne aditive in zelo malo paradižnika. Boljša in veliko bolj zdrava različica je, če kečap naredite sami. Potrebujete zrel paradižnik, olupite ga, zmešajte v mešalniku, dodajte še origano, ščepec soli, baziliko in poper po okusu. Če vam je všeč bolj pekoča različica, pa dodajte še ščepec mlete pekoče paprike.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ta hrana povzroča napenjanje in vetrove

Napihnjen trebuh in težave z vetrovi so vse bolj pogost...

Čustveno prehranjevanje: Kako se ga rešiti?

Čustveno prehranjevanje se omenja precej redko, kar je ...

Recept: Česnova juha za zniževanje povišanega holesterola

Česnova juha je odlična izbira za tiste, ki si želijo o...

Ideje za kosilo: Bučna juha s pastinakom, krompirjevi cmoki z mesom in zelena solata

Nimate ideje, kaj pripraviti za kosilo? Preverite predo...

5 shujševalnih trikov BREZ DIETE!

Preverite pet shujševalnih trikov, s katerimi boste izg...

NAVADNI RMAN– zeliščni super-junak narave (piše zeliščarka)

Na prvi pogled se morda ne zdi nič posebnega S svojimi ...

Zeliščni vrt pri roki – kako vzgojiti in uporabljati zdravilna zelišča

Zelišča so kot majhni zakladi narave – dišeča, zdraviln...

Iz Jožičine kuhinje: Vanilijeva panna cotta z gozdnimi sadeži ali jagodami

Preprosta italijanska sladica, lahka in osvežilna. Krem...

Ozimnica: Domači džuveč

So vam ostali domači paradižniki, paprika, jajčevci? Po...

Ta hrana podpira telo v vročini – sestavine, ki hladijo, razstrupljajo in hidrirajo

Poletje prinese več svetlobe, daljše dneve in več prilo...

Rdeča pesa: Vse, česar o njej še niste vedeli

V zimskem času večkrat pomislimo tudi na okusno zimsko ...

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.