Krepi možgane, ščiti srce, znižuje nevarni holesterol – jejte jo vsak enkrat na teden

Ste tudi vi ljubitelj rib? Če ste prikimali, si v prispevku preberite, katere ribe so najbolj zdrave in zakaj bi jih morali jesti vsaj enkrat tedensko.
Jejte ribe vsaj enkrat tedensko. (foto: pexels.com)
Jejte ribe vsaj enkrat tedensko. (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Da so ribe zdrava izbira za naše telo, je dobro znano. Ribe krepijo naše možgane in izboljšujejo spomin, ščitijo srce pred boleznijo in znižujejo nevarni holesterol. Strokovnjaki za prehrano svetujejo, da so ribe na našem jedilniku vsaj enkrat tedensko.

Katere ribe spadajo med najbolj zdrave?
Atlantski losos
Losos je bogat z omega 3 maščobnimi kislinami. Ta riba naj bi bila tako zelo zdravilna, da lahko upočasni celo staranje našega telesa. Seveda pa govorimo o lososu, ki nima dodanih umetnih barvil in ki ni gojen.

Zobatec
Zobatec vsebuje veliko fosforja, kalija, kalcija, natrija in železa. Spada med bolj zdrave ribe.

Girice
Girice so inčuni ali majhne sardele, spadajo med zelo zdrave ribe, vsebujejo veliko proteinov in imajo zelo malo kalorij. Bogate so tudi z vitamini in minerali. Seveda pa niso najboljša izbira, če so ocvrte v olju.

Skuša
Tudi skuša spada med zelo zdrave ribe in je primerna za vse, ki imajo dieto. Skuša ima malo kalorij in veliko vitaminov, mineralov in zdravih maščob.

Postrv
Tudi postrv je zdrava izbira, vsebuje veliko omega 3 maščobnih kislin. Z njo lahko znižamo raven nevarnega holesterola, krepimo kri, si izboljšamo spomin.

Sardele
Sardele so polne proteinov, vsebujejo vitamine A, B12, B6 in D, bogate so z ribjim oljem, ki znižuje nevarni holesterol.

Tuna
Kvalitetna tuna je bogata z omega 3 in 6 maščobnimi kislinami in spada med bolj zdrave ribe. Ščiti srce in ožilje, krepi možgane.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Čustveno prehranjevanje: Kako se ga rešiti?

Čustveno prehranjevanje se omenja precej redko, kar je ...

Recept: Česnova juha za zniževanje povišanega holesterola

Česnova juha je odlična izbira za tiste, ki si želijo o...

Ideje za kosilo: Bučna juha s pastinakom, krompirjevi cmoki z mesom in zelena solata

Nimate ideje, kaj pripraviti za kosilo? Preverite predo...

5 shujševalnih trikov BREZ DIETE!

Preverite pet shujševalnih trikov, s katerimi boste izg...

NAVADNI RMAN– zeliščni super-junak narave (piše zeliščarka)

Na prvi pogled se morda ne zdi nič posebnega S svojimi ...

Zeliščni vrt pri roki – kako vzgojiti in uporabljati zdravilna zelišča

Zelišča so kot majhni zakladi narave – dišeča, zdraviln...

Iz Jožičine kuhinje: Vanilijeva panna cotta z gozdnimi sadeži ali jagodami

Preprosta italijanska sladica, lahka in osvežilna. Krem...

Ozimnica: Domači džuveč

So vam ostali domači paradižniki, paprika, jajčevci? Po...

Ta hrana podpira telo v vročini – sestavine, ki hladijo, razstrupljajo in hidrirajo

Poletje prinese več svetlobe, daljše dneve in več prilo...

Rdeča pesa: Vse, česar o njej še niste vedeli

V zimskem času večkrat pomislimo tudi na okusno zimsko ...

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...

V Sečoveljskih solinah ciljajo na polovico letne porabe soli v Sloveniji

V Sečoveljskih solinah, ki jih upravlja podjetje SOLINE...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.