Najboljši recept za domače "bounty" čokoladice

Ena naših ljubših sladic so doma pripravljene presne kokosove čokoladice, saj se okus kokosa in čokolade odlično dopolnjujeta. Ker ne vsebujejo umetnih barvil, konzervansov in rafiniranega sladkorja,… si takšno sladico privoščimo z lažjim srcem.
Najboljše bounty čokoladice (foto: Tina Teršek)
Najboljše bounty čokoladice (foto: Tina Teršek)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za "bounty" čokoladice bomo potrebovali:
Sestavine za sredico:
180g presnega ribanega kokosa*
20g presnega kokosovega olja*
40g presnega kokosovega masla*
15ml presnega agavinega sirupa(ali po okusu)*
1 žlička presnega medu* (za vegane dodatna žlička presnega agavinega sirupa*)
Ščepec nerafinirane himalajske soli*
Ščepec vanilije v prahu(ali pol sredice enega vanilijevega stroka)*
1dcl presnega rastlinskega mleka*(če tega nimate, lahko nadomestite z vodo)
*iz kontrolirane ekološke pridelave

Čokoladni preliv:
60g presnega kakavovega masla*
45g presnega kakava v prahu*
15ml presnega agavinega sirupa*
10g presne algarrobe (mesquite)*

Vse sestavine razen kokosovega olja in kokosovega masla damo v posodo. Maslo in olje stopimo nad paro in ju nato dodamo k ostalim sestavinam. Z roko dobro premešamo maso, ki se mora sprijemati. Pripravimo si pravokoten model, ki ga obložimo s folijo. Če nimamo modela, si lahko pomagamo tudi s plastično posodo za shranjevanje živil. Maso dobro pritisnemo ob dno in vse skupaj postavimo v zamrzovalnik za 30 minut.

Ko je masa ohlajena, jo previdno razrežemo na poljubno velike pravokotnike in jih postavimo v hladilnik. Med tem pripravimo čokoladni preliv. Nad paro stopimo kakavovo in kokosovo maslo, dodamo kakav v prahu, agavin sirup in algarrobo. Zmes dobro premešamo saj ne sme vsebovati grudic. V tako pripravljen preliv pomakamo pravokotnike in jih odložimo na desko obloženo s peki papirjem. Postavimo jih v zamrzovalnik, da se čokolada strdi. Postopek pomakanja ponovimo 2-3 krat. Ko jih pomočimo zadnjič, jih lahko posujemo z ribanim kakavom.

Tina Teršek po izobrazbi ni slaščičarka, vendar jo je izdelava presnih sladic prevzela do te mere, da je hobi preusmerila v svoj poklic. Zelo jo zanima zdrava prehrana in zdrav način življenja, zato se je odločila, da bo svoje znanje delila. V svoje delo prenaša domišljijo in kreativnost, ki jo je vedno vodila in ji dajala navdih. Sladice nastajajo po trenutnem navdihu in so zato unikatne in narejene s posebnim občutkom.

Še več o njej, njenih sladicah boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Ohrovtova enolončnica

Ohrovtova enolončnica je okusna in enostavna jesenska j...

Ko mošt vino postane, alkohol telo objame

V dnevih, ko se letošnja trgatev grozdja spremeni v vin...

KUHALNICA: Okusen veganski namaz

Zelo rada imam mlečno zelenjavne namaze, vendar ker se ...

KUHALNICA: Polpeti v paradižnikovi omaki

Velikokrat se mi zgodi, da med tednom ostane nekaj star...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Pijana nevesta

Tokrat iz Jožičine kuhinje:Pijana nevesta. Za izdelavo ...

KUHALNICA: Okusna ajdova kaša

Ajdova kaša je staro in zdravo živilo. Pripravite si jo...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

KUHALNICA: Mandarinin liker

Imate radi domače, sladke in aromatične likerje? Potem ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.