Naredite najbolj okusno testo za pico!

Imate tudi vi radi hrustljavo in tanko testo za pico? Popolnoma enostavno ga lahko naredite doma. Preberite nekaj skrivnosti, ki naredijo testo še bolj okusno, še bolj hrustljavo!
S preprostim trikom je lahko pica še boljša. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
S preprostim trikom je lahko pica še boljša. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Tudi pri pripravi testa za pico je dovolj, da poznate nekaj majhnih skrivnosti in pica bo veliko bolj okusna.

Za dobro testo potrebujete kvas, ščepec sladkorja, malce mleka. Kvas vzhajate, nato ga vmešate v pol kilograma moke, ki ste ji dodali sol po okusu. V jamico na sredini pa prej vlijte še dve žlici oljčnega olja. Mešate testo in po potrebi dodajate še toplo vodo, da dobite testo, ki se ne lepi za prste. Nato pustite, da vzhaja, preden ga razvaljate, pa namažete še s stopljenim maslom.

V testo pa lahko dodate še druge majhne skrivnosti, ki ga obogatijo in naredijo še boljši okus. Ko dodajate kvas, lahko v jamico, ki ste jo naredili v moki, dodate še smetano iz mleka, ki ste jo zbirali. Dodajte približno tri žlice takšne smetane. Če je nimate, lahko dodate tudi tri žlice kisle smetane ali jogurta. Vsi ti dodatki testo izboljšajo.

Pa dober tek!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideja za kosilo: Marinirana svinjska ribica

Marinirana svinjska ribica je kulinarična poslastica, z...

Recept: Timijanov sirup z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...

Svetovni dan varnosti hrane: Ključno je ozaveščanje vseh členov v prehrambni verigi

Dan pred svetovnim dnevom varnosti hrane, ki ga obeležu...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ali ocvrta hrana povzroča anksioznost in depresijo? Tako kažejo študije

Znano je, da uživanje ocvrte hrane povečuje tveganje za...

Iz Jožičine kuhinje: Mušnice

Jožica razkriva recept za "pogojno užitne mušnice". A b...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Recept: Kremšnite v kozarcu

Kremšnita v kozarcu je preprosta, hitro pripravljena sl...

Recepti za zdrava kosila: Losos na žaru s šparglji

Recepti za zdravo kosilo! Zdrava prehrana je ključ do b...

Recept: Česnova juha za zniževanje povišanega holesterola

Česnova juha je odlična izbira za tiste, ki si želijo o...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.