Novembrski recept: Hokaido maslena cimetova pogača

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: Fala | 13.11.2022
Recept za okusno hokaido masleno cimetovo pogačo boste našli v prispevku.
Hokaido maslena cimetova pogača (foto: Fala)
Hokaido maslena cimetova pogača (foto: Fala)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Testo:
1 kocka svežega ali 2 vrečki suhega kvasa Fala
Pol vrečke kislega testa Fala
750 g moke
250 g mleka
130 g kisle smetane
90 g masla
70 g sladkorja
4 rumenjaki
2 žlici pečene hokaido buče
1,5 male žličke soli

Nadev:
80 g masla
120 g sladkorja
cimet

Kvas Fala raztopimo v polovici toplega mleka in ga prilijemo k moki. Moki primešamo kislo testo Fala, prilijemo raztopljeni kvas, dodamo ostale sestavine brez masla in zamesimo kvašeno testo. Najprej mešamo počasi in med mešanjem postopno dodajamo zmehčano maslo. Na koncu mešamo nekaj minut na najvišji hitrosti, da postane testo gladko. Zatem posodo pokrijemo s folijo in pustimo testo na toplem vzhajati.

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, pustimo počivati nekaj minut, nato razvaljamo. Testo premažemo s staljenim maslom, posujemo sladkor in cimet ter zvijemo v zavitek.

Odrežemo kos, ki je nekoliko krajši od premera okroglega pekača in tega položimo na sredino pekača, tako da se na eni strani dotika roba, na drugi pa ostane še malo praznega prostora. Preostali zavitek razrežemo na rezine, ki jih zložimo ob zunanjem robu pekača na vsaki strani zavitka ter zatem zapolnimo še prazen prostor med rezinami in zavitkom na sredini. Zatem še s škarjami razrežemo zavitek na sredini; s škarjami malenkost postrani zarežemo v prvo rezino in jo obrnemo navzgor – kjer smo na začetku, ko smo položili zavitek v model, pustili malo praznega prostora. Naslednje rezine, ki jih zarežemo s škarjami, obračamo izmenjaje v levo oziroma desno stran ter malenkost prekrijemo rezine, ki smo jih pred tem zložili v model.

Oblikovano pogačo pustimo na toplem vzhajati, nato jo premažemo s stepenim jajcem in prestavimo v vročo pečico.
Pogačo pečemo približno 45 minut pri 180 °C, po potrebi jo pokrijemo, da bi se ne obarvala preveč.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...

Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo, poplavo (odgovarja strokovnjakinja)?

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...

Premagajte težave z ožiljem s kompresijskimi nogavicami OFA 365

Težave z žilami na nogah so zelo pogost pojav, vzrok za...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjs...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.