Odprta kuhna na spomladanski turneji po Sloveniji

Karavana najboljših obedovalnic se bo letos mudila v Novem mestu, Slovenj Gradcu, Vipavi in na Ptuju, znova pa se vrača tudi v Novo Gorico.
Odprta kuhna na Ptuju.
Odprta kuhna na Ptuju.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Odprta kuhna se bo po skoraj triletnem predahu vrnila v Novo Gorico, kjer se bo v sredo, 4. maja, prvič predstavila na novi lokaciji na prenovljeni Delpinovi ulici.

V soboto, 7. maja, bo pisana karavana zavzela Glavni trg in Trg svobode v Slovenj Gradcu, pravi pomladni piknik pa si bodo v soboto, 21. maja, obiskovalci lahko privoščili v senci platan v bližini Glavnega trga v Vipavi.

Junij bo organizacijska ekipa posvetila drugim pestrim projektom, vrhunec poletja pa bo v soboto, 23. julija, okronala z obiskom Mestnega trga na Ptuju. 

 

Kulinarična ponudba, kot je ne vidiš vsak dan

Županje in župani občin, v katerih gostuje Odprta kuhna, se strinjajo, da priljubljena kulinarična tržnica popestri družabni utrip, saj v mesta pripelje obiskovalce od blizu in daleč ter jim predstavi kulinarično ponudbo, ki v takšni pisani podobi ni na voljo vsak dan.

“Odprta kuhna letos obeležuje 10. sezono delovanja in v tem času je odigrala ključno vlogo pri razvoju močne, kreativne, raznolike, radožive in mednarodno priznane slovenske kulinarične scene. Vesel sem, da jo po zaslugi naših obiskov spoznavajo ljudje po vsej državi. Ta gostovanja so vedno posebno doživetje, vzdušje je odlično, druženje sproščeno in z veseljem se vedno znova vračamo,” je pred začetkom turneje poudaril Lior Kochavy, soustanovitelj Odprte kuhne.

Dodal je, da so 10. sezono Odprte kuhne zasnovali kot največjo in najboljšo doslej, zato podobno sosledje gostovanj načrtujejo tudi za jesen.

Če bo vreme prizanesljivo, bodo v petih čudovitih slovenskih mestih izvedli skupno kar deset obiskov, seveda pa bodo vsak sončni petek razveseljevali tudi jedce na Pogačarjevem trgu v Ljubljani.

 

Prijazno okolju

Vse Odprte kuhne bodo potekale v skladu z načeli organizacije okolju prijazne tržnice – jedi in pijače bodo stregli le v biorazgradljivih materialih in povratni embalaži, poskrbeli pa bodo tudi za možnost ustreznega ločevanja odpadkov.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Ideje za kosilo: Svinjski file pečen s krompirjem in gobami

Svinjski file ali svinjska ribica je cenjen del svinjin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Iz Jožičine kuhinje: Čevapčiči v listnatem testu

Odlična ideja za hitro kosilo, hladno predjed, prigrize...

Ideje za kosilo: Bučna juha s pastinakom, krompirjevi cmoki z mesom in zelena solata

Nimate ideje, kaj pripraviti za kosilo? Preverite predo...

Zeliščni vrt pri roki – kako vzgojiti in uporabljati zdravilna zelišča

Zelišča so kot majhni zakladi narave – dišeča, zdraviln...

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...

KUHALNICA: Drugačen jesenski zavitek

Jesenski 'štrudelj' je malce drugačen od običajnega. V ...

MojaLeta darila: Kdo so srečni nagrajenci? Preverite!

Znano je, kdo prejme Mojaleta darila! Preverite, ali st...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.