Odprta kuhna na spomladanski turneji po Sloveniji

Karavana najboljših obedovalnic se bo letos mudila v Novem mestu, Slovenj Gradcu, Vipavi in na Ptuju, znova pa se vrača tudi v Novo Gorico.
Odprta kuhna na Ptuju.
Odprta kuhna na Ptuju.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Odprta kuhna se bo po skoraj triletnem predahu vrnila v Novo Gorico, kjer se bo v sredo, 4. maja, prvič predstavila na novi lokaciji na prenovljeni Delpinovi ulici.

V soboto, 7. maja, bo pisana karavana zavzela Glavni trg in Trg svobode v Slovenj Gradcu, pravi pomladni piknik pa si bodo v soboto, 21. maja, obiskovalci lahko privoščili v senci platan v bližini Glavnega trga v Vipavi.

Junij bo organizacijska ekipa posvetila drugim pestrim projektom, vrhunec poletja pa bo v soboto, 23. julija, okronala z obiskom Mestnega trga na Ptuju. 

 

Kulinarična ponudba, kot je ne vidiš vsak dan

Županje in župani občin, v katerih gostuje Odprta kuhna, se strinjajo, da priljubljena kulinarična tržnica popestri družabni utrip, saj v mesta pripelje obiskovalce od blizu in daleč ter jim predstavi kulinarično ponudbo, ki v takšni pisani podobi ni na voljo vsak dan.

“Odprta kuhna letos obeležuje 10. sezono delovanja in v tem času je odigrala ključno vlogo pri razvoju močne, kreativne, raznolike, radožive in mednarodno priznane slovenske kulinarične scene. Vesel sem, da jo po zaslugi naših obiskov spoznavajo ljudje po vsej državi. Ta gostovanja so vedno posebno doživetje, vzdušje je odlično, druženje sproščeno in z veseljem se vedno znova vračamo,” je pred začetkom turneje poudaril Lior Kochavy, soustanovitelj Odprte kuhne.

Dodal je, da so 10. sezono Odprte kuhne zasnovali kot največjo in najboljšo doslej, zato podobno sosledje gostovanj načrtujejo tudi za jesen.

Če bo vreme prizanesljivo, bodo v petih čudovitih slovenskih mestih izvedli skupno kar deset obiskov, seveda pa bodo vsak sončni petek razveseljevali tudi jedce na Pogačarjevem trgu v Ljubljani.

 

Prijazno okolju

Vse Odprte kuhne bodo potekale v skladu z načeli organizacije okolju prijazne tržnice – jedi in pijače bodo stregli le v biorazgradljivih materialih in povratni embalaži, poskrbeli pa bodo tudi za možnost ustreznega ločevanja odpadkov.

Morda te zanima tudi:

Čarobni dan v Parku Tivoli, 19. junij 2022

Čarobna paličica bo tudi letos obarvala stojnice, odrsk...

Kulinarični festival GuštFest ponovno v Laškem!

V soboto, 11. junija, od 15. ure dalje, bo v centru Laš...

NAGRADNA IGRA Fala spomin je zaključena

Velika nagradna igra Fala spomin je zaključena. Preveri...

Kraljica med poticami je potica z ocvirki in čemažem

Priprava dobre potice zahteva namreč kar nekaj časa, sp...

RECEPT: Lažna paradižnikova omaka iz rdeče pese

Paradižnik je razhudnik in tudi pogost alergen, zato pr...

Trik: Naredite jajce v obliki srčka!

Presenetite svojega partnerja in mu za zajtrk ponudite ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2022 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.