Pozor, je ta hrana na vašem jedilniku? Čim prej jo črtate!

V prispevku boste našli seznam živil, za katerega strokovnjaki svarijo, da vsebuje strupe, ki lahko zelo škodijo našemu telesu. Če je na vašem jedilniku, jo čim prej črtajte!
	Jejte lokalno pridelano hrano. (foto: Freepik.com)
Jejte lokalno pridelano hrano. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Če opažate pri sebi vse pogostejše zdravstvene težave, morda preveliko rast odvečnih kilogramov, slabo počutje, potem razmislite o tem, iz česa je sestavljen vaš jedilnik.

Strokovnjaki za prehrano svarijo pred nekaterimi vrstami živil, zato je morda bolje, da jih črtate ali pa jih jeste le bolj poredko. Mednje spadajo:

Na prvem mestu je zagotovo sladkor. Mnogi sladkosnedci se mu težko odrečejo in ga redno uživajo. Ampak, sladkor je za naš organizem zelo škodljiv, povzroča lahko hude bolezni, kot so bolezni srca in ožilja ter raka.

Kupljeno mleko, siri, majoneza, margarina, vse to spada pod nezdravo hrano, v kolikor je pridelano na nezdravi kemijski način. Dolgoročno lahko redno uživanje teh izdelkov privede do bolezni.

Predelani mesni izdelki, salame, paštete, hrenovke, vse to vsebuje veliko količino soli in ostalih strupenih aditivov, ki negativno vplivajo na zdravje.

Že gotove jedi vsebujejo polno strupenih dodatkov, ki negativno vplivajo na jetra, na ledvice.

Sokovi in gazirane pijače so prav tako na lestvici škodljivih živil. Sokovi lahko vsebujejo velike količine sladkorja in zelo majhen delež sadja, gazirane pijače pa so sovražnik srca, zdrave telesne teže in dobrega počutja.

Kaj svetujejo strokovnjaki za prehrano?
Jejte čim več surovega sadja in zelenjave, jejte lokalno pridelano hrano, v prehrano dodajte začimbe, saj so zdrave in delujejo antibakterijsko, anti virusno in anti glivično. Pijte zeliščne čaje, med najbolj zdravimi so kopriva, žajbelj, meta, pelin, materina dušica.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Feng shui v kuhinji: 6 glavnih pravil

Poslovite se od romantično okrašene in naložene kuhinje...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Zeleni čaj in hujšanje: kaj res deluje in kaj so miti?

Zeleni čaj že dolgo velja za napitek, ki bi lahko pomag...

Fala Slonček išče zmagovalni recept za kruh

V soboto, 15. novembra, bo v Ljubljani omamno dišalo po...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Raziskali smo: ali vitamin C res preprečuje prehlad?

Vitamin C je pogosto obravnavan kot kralj med vitamini....

Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Če nimate prave ideje za današnje kosilo, vam idejo pre...

Imate radi krompir? Potem morate to nujno vedeti ...

Če tudi vi skoraj vsak dan jeste krompir, potem morate ...

Okusno in zdravo: Kroglice iz banane in kokosa

Zelo zdrave so, recept je popolnoma preprost. Preberite...

Ste vedeli, da lahko instant kava škoduje vašemu vidu?

Za mnoge ljudi je skodelica kave vsakodnevni obred, bre...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.