Pozor, je ta hrana na vašem jedilniku? Čim prej jo črtate!

V prispevku boste našli seznam živil, za katerega strokovnjaki svarijo, da vsebuje strupe, ki lahko zelo škodijo našemu telesu. Če je na vašem jedilniku, jo čim prej črtajte!
	Jejte lokalno pridelano hrano. (foto: Freepik.com)
Jejte lokalno pridelano hrano. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Če opažate pri sebi vse pogostejše zdravstvene težave, morda preveliko rast odvečnih kilogramov, slabo počutje, potem razmislite o tem, iz česa je sestavljen vaš jedilnik.

Strokovnjaki za prehrano svarijo pred nekaterimi vrstami živil, zato je morda bolje, da jih črtate ali pa jih jeste le bolj poredko. Mednje spadajo:

Na prvem mestu je zagotovo sladkor. Mnogi sladkosnedci se mu težko odrečejo in ga redno uživajo. Ampak, sladkor je za naš organizem zelo škodljiv, povzroča lahko hude bolezni, kot so bolezni srca in ožilja ter raka.

Kupljeno mleko, siri, majoneza, margarina, vse to spada pod nezdravo hrano, v kolikor je pridelano na nezdravi kemijski način. Dolgoročno lahko redno uživanje teh izdelkov privede do bolezni.

Predelani mesni izdelki, salame, paštete, hrenovke, vse to vsebuje veliko količino soli in ostalih strupenih aditivov, ki negativno vplivajo na zdravje.

Že gotove jedi vsebujejo polno strupenih dodatkov, ki negativno vplivajo na jetra, na ledvice.

Sokovi in gazirane pijače so prav tako na lestvici škodljivih živil. Sokovi lahko vsebujejo velike količine sladkorja in zelo majhen delež sadja, gazirane pijače pa so sovražnik srca, zdrave telesne teže in dobrega počutja.

Kaj svetujejo strokovnjaki za prehrano?
Jejte čim več surovega sadja in zelenjave, jejte lokalno pridelano hrano, v prehrano dodajte začimbe, saj so zdrave in delujejo antibakterijsko, anti virusno in anti glivično. Pijte zeliščne čaje, med najbolj zdravimi so kopriva, žajbelj, meta, pelin, materina dušica.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Poskrbite za svoje oči: Kako upočasniti poslabševanje vida

Oko ima razvito lastno zaščito proti poškodbam, povzroč...

Nabiranje gob: 15 napotkov za varno (in do narave spoštljivo) nabiranje gob

Naši gozdovi so v tem času bogati z gobami, kostanjem t...

Odličen recept: Mlečni kruh z drožmi

Mlečni kruh z drožmi je še posebej puhast in mehak. Sa...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.