Pozor, je ta hrana na vašem jedilniku? Čim prej jo črtate!

V prispevku boste našli seznam živil, za katerega strokovnjaki svarijo, da vsebuje strupe, ki lahko zelo škodijo našemu telesu. Če je na vašem jedilniku, jo čim prej črtajte!
	Jejte lokalno pridelano hrano. (foto: Freepik.com)
Jejte lokalno pridelano hrano. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Če opažate pri sebi vse pogostejše zdravstvene težave, morda preveliko rast odvečnih kilogramov, slabo počutje, potem razmislite o tem, iz česa je sestavljen vaš jedilnik.

Strokovnjaki za prehrano svarijo pred nekaterimi vrstami živil, zato je morda bolje, da jih črtate ali pa jih jeste le bolj poredko. Mednje spadajo:

Na prvem mestu je zagotovo sladkor. Mnogi sladkosnedci se mu težko odrečejo in ga redno uživajo. Ampak, sladkor je za naš organizem zelo škodljiv, povzroča lahko hude bolezni, kot so bolezni srca in ožilja ter raka.

Kupljeno mleko, siri, majoneza, margarina, vse to spada pod nezdravo hrano, v kolikor je pridelano na nezdravi kemijski način. Dolgoročno lahko redno uživanje teh izdelkov privede do bolezni.

Predelani mesni izdelki, salame, paštete, hrenovke, vse to vsebuje veliko količino soli in ostalih strupenih aditivov, ki negativno vplivajo na zdravje.

Že gotove jedi vsebujejo polno strupenih dodatkov, ki negativno vplivajo na jetra, na ledvice.

Sokovi in gazirane pijače so prav tako na lestvici škodljivih živil. Sokovi lahko vsebujejo velike količine sladkorja in zelo majhen delež sadja, gazirane pijače pa so sovražnik srca, zdrave telesne teže in dobrega počutja.

Kaj svetujejo strokovnjaki za prehrano?
Jejte čim več surovega sadja in zelenjave, jejte lokalno pridelano hrano, v prehrano dodajte začimbe, saj so zdrave in delujejo antibakterijsko, anti virusno in anti glivično. Pijte zeliščne čaje, med najbolj zdravimi so kopriva, žajbelj, meta, pelin, materina dušica.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Recept naših babic: Jabolčna čežana

Letošnja jesen je bila radodarna. Jabolk je v izobilju ...

Podprite svoje telo in energijo na naraven način

Z leti se telo naravno spreminja, kar prinaša posebne i...

Okusni evrokrem - naredite ga sami!

Popolnoma enostavno lahko sami naredite zelo okusen dom...

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...

Naredite najbolj okusno testo za pico!

Imate tudi vi radi hrustljavo in tanko testo za pico? P...

Kaj jesti za močne kosti: 7 živil, ki jih je dobro uživati vsak dan

Z leti postanejo kosti vse bolj občutljive. Tudi če bol...

Tega za zajtrk nikar ne jejte!

Znano je, da je zajtrk zelo pomemben obrok, od njega je...

Zakaj je pitje vode s kisom tako zdravo?

Jabolčni kis z vodo dela čudeže. Je izredno zdravilen i...

Slastna solata za hujšanje, ki vas zares nasiti – brez praznih kalorij

Ko slišimo besedo solata, pogosto pomislimo na skledo z...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.