Pozor, teh živil ne shranjujte več v vratih hladilnika!

Ali ste kdaj pomislili, da tudi živila, ki jih hranite v hladilniku, potrebujejo točno določeno mesto? Zakaj je to pomembno, boste odkrili v prispevku!
	Jajca ne spadajo v vrata hladilnika. (foto: Freepik.com)
Jajca ne spadajo v vrata hladilnika. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Vrata hladilnika so najtoplejši del hladilnika, zato niso primerna za shranjevanje vseh živil. Jajca ne spadajo tja, piše haber.ba.

Če želite, da vaša živila ostanejo čim dlje časa sveža in uporabna, ni dovolj, da jih le pospravite v hladilnik. Obstajajo določena pravila, katera se je dobro držati.

Ker so vrata hladilnika najtoplejši del, v njih ne hranimo živil z naravnimi konzervansi, živil, ki so hitreje pokvarljiva. Mednje spadajo mlečni proizvodi, jajca, surovo meso in podobno.
Zato je najbolje, da jajca, meso, morske sadeže in ostale surove proizvode, hranite na spodnjih policah, ta so tudi najbolj hladna.

Sadje in surovo zelenjavo pa hranite v predalih ločeno.

Na tak način boste živilom, ki jih imate, podaljšali rok trajanja in ohranili njihovo kakovost.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Recept naših babic: Jabolčna čežana

Letošnja jesen je bila radodarna. Jabolk je v izobilju ...

Podprite svoje telo in energijo na naraven način

Z leti se telo naravno spreminja, kar prinaša posebne i...

Okusni evrokrem - naredite ga sami!

Popolnoma enostavno lahko sami naredite zelo okusen dom...

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...

Naredite najbolj okusno testo za pico!

Imate tudi vi radi hrustljavo in tanko testo za pico? P...

Kaj jesti za močne kosti: 7 živil, ki jih je dobro uživati vsak dan

Z leti postanejo kosti vse bolj občutljive. Tudi če bol...

Tega za zajtrk nikar ne jejte!

Znano je, da je zajtrk zelo pomemben obrok, od njega je...

Zakaj je pitje vode s kisom tako zdravo?

Jabolčni kis z vodo dela čudeže. Je izredno zdravilen i...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.