Pozor, teh živil ne shranjujte več v vratih hladilnika!

Ali ste kdaj pomislili, da tudi živila, ki jih hranite v hladilniku, potrebujejo točno določeno mesto? Zakaj je to pomembno, boste odkrili v prispevku!
	Jajca ne spadajo v vrata hladilnika. (foto: Freepik.com)
Jajca ne spadajo v vrata hladilnika. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Vrata hladilnika so najtoplejši del hladilnika, zato niso primerna za shranjevanje vseh živil. Jajca ne spadajo tja, piše haber.ba.

Če želite, da vaša živila ostanejo čim dlje časa sveža in uporabna, ni dovolj, da jih le pospravite v hladilnik. Obstajajo določena pravila, katera se je dobro držati.

Ker so vrata hladilnika najtoplejši del, v njih ne hranimo živil z naravnimi konzervansi, živil, ki so hitreje pokvarljiva. Mednje spadajo mlečni proizvodi, jajca, surovo meso in podobno.
Zato je najbolje, da jajca, meso, morske sadeže in ostale surove proizvode, hranite na spodnjih policah, ta so tudi najbolj hladna.

Sadje in surovo zelenjavo pa hranite v predalih ločeno.

Na tak način boste živilom, ki jih imate, podaljšali rok trajanja in ohranili njihovo kakovost.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

3 nenavadne zdravilne rastline, ki lajšajo simptome menopavze (iz raziskave)

Vročinski oblivi, potenje, razdražljivost, spremembe ra...

Skritna moč regrata: raziskave kažejo, da lahko celo uniči rakave celice

Regrat je za mnoge le trdovraten plevel, ki ga je treba...

Recept: Protivnetna juha z ingverjem

Protivnetna ingverjeva juha je odlična za krepitev imun...

Mesni kaneloni po dunajsko

Ljubitelji ocvrte hrane boste danes prišli na svoj raču...

TOP 3 smutiji za zdravo jesen in zimo

Preprosti, ultrazdravi in lahko prebavljivi – smutiji. ...

Proti prehladom: 4 najmočnejši naravni antibiotiki in dokazi, zakaj delujejo

Spoznajte 4 najmočnejše naravne antibiotike, ki nam jih...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Pijana nevesta

Tokrat iz Jožičine kuhinje:Pijana nevesta. Za izdelavo ...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.