Pozor, tihi ubijalec, ki ga imamo v kuhinji vsi!

To je zelo strupen tihi ubijalec, vsi ga koristimo, vsi ga imamo v kuhinji. Za naše telo pa je še bolj strupen od droge ali alkohola. Preberite in ga ne uporabljajte več!
	Najbolj kakovostne začimbe lahko posadite in pridelate sami. (Foto: Freepik.com)
Najbolj kakovostne začimbe lahko posadite in pridelate sami. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

To so besede Thomasa Fricke, ki je soustanovitelj in predsednik družbe Forest Trade, ki se ukvarja tudi z organskimi začimbami. Meni, da so običajnim začimbam, ki jih kupujemo v trgovini, dodane strupene kemikalije, ki so zelo škodljive za naše zdravje, nihče niti pomisli ne, da bi jih lahko prav začimbe, ki veljajo za zdrav dodatek k prehrani, vsebovale.

Proizvajalci začimb le te sterilizirajo, na tak način poskušajo izboljšati kvaliteto začimbam, ampak pri tem večkrat uporabljajo tudi zelo strupeni etilen oksid. To je zelo nevarna kemikalija, ki lahko povzroča raka in druge genske mutacije. Začimbam pa lahko poleg te strupene kemikalije dodajajo tudi številne druge, dodajajo se umetna barvila, konzervanse. Tudi začimbe pa so lahko gensko spremenjene.

Kaj lahko storimo, da bi kupili zares kvalitetne in zdrave začimbe?
Če je le mogoče, jih posadite in posušite sami. Naše podnebje je prijazno do številnih začimb, ki jih vsakodnevno uporabljamo. Zato si vzemite čas, pojdite v naravo in jih naberite, posadite jih sami. Tako boste točno vedeli, kaj jeste. Kupujete pa lahko tudi organske začimbe, te boste našli v trgovinah z zdravo prehrano.

Preberite tudi: Znižajte holesterol z začimbami in brez zdravil

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Raziskali smo: ali vitamin C res preprečuje prehlad?

Vitamin C je pogosto obravnavan kot kralj med vitamini....

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Jesenska trojica: 3 najbolj zdravilna jesenska zelišča (piše zeliščarka)

Ko se listi obarvajo zlato, in svež jesenski zrak prine...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...

PREVIDNO: Morebitne posledice beljenja zob

Najpogostejša neželena posledica po beljenju zob je pre...

Za odličen spanec: 100% naravni uspavalci

Poznate zeliščno mešanico za čaj, ki učinkovito pomaga ...

POZOR: Te hrane ne kombinirajte skupaj!

Ni pomembno samo, kaj in kako jemo, temveč tudi, ali hr...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Če nimate prave ideje za današnje kosilo, vam idejo pre...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.