RECEPT BRALKE: Gobov golaž

Ste že nabrali kaj gob? Iz njih lahko pripravite okusen golaž. V prispevku najdete recept zanj.
Gobov golaž (foto: osebni arhiv bralke)
Gobov golaž (foto: osebni arhiv bralke)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Bralka portala MojaLeta.si nam je poslala fotografijo in recept za pripravo okusnega golaža iz gob.

Zanj potrebujete mešane gobe: lisičke in jurčke, tudi turke, lahko pa ga pripravite samo iz lisičk, če ste jih nabrali dovolj.

Gobe najprej očistite in blanširate, nato pa vzamete enako količino čebule kot imate blanširanih gob ali lisičk.

Čebulo drobno sesekljate in prepražite na olju, malce solite, da se hitreje razpusti. Nato nanjo stresete na drobno sesekljane lisičke in gobe, malce popražite, dodate strt česen, ščepec majarona, popra, dodate še žličko ali dve mlete paprike in zalijete z decilitrom vode.

Malce pokuhate na zmerni temperaturi, nato pa dodate še paradižnikovo mezgo.

Če želite, lahko dodate tudi že pripravljeno začimbo za golaž. Bralka pravi, da vedno doda pol vrečke pripravljene mešanice za golaž. Tako je jed bolj polnega okusa.

Če imate radi pekoč golaž, lahko dodate še pekočo mleto papriko ali drobno sesekljan čili.

Golaž počasi kuhajte še 20 minut, pazite, da se ne prismodi. Ko je kuhan, čez potresite še drobno sesekljan peteršilj. Ko je golaž že na krožniku, mu lahko dodate tudi žlico kisle smetane ali pa žlico naribanega parmezana.

Golaž lahko jeste s kruhom, ali pa ga postrežete skupaj s krompirjem v oblicah, testeninami, poleg se prilega tudi kuhan riž.

Imate tudi vi domač in preizkušen recept, ki bi ga želeli deliti z nami? Pošljite ga skupaj s fotografijami na naš elektronski naslov urednistvo@mojaleta.si in objavili ga bomo.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Recepti: 3 zimske jedi na žlico, ki vas bodo ogrele

Zimske jedi na žlico! Enolončnice na žlico so še posebe...

Iz Jožičine kuhinje: Medeni piškoti

V prispevku boste našli recept za okusne medene piškote...

Biftek brez surovega mesa

Hitro je pripravljen, ne vsebuje surovega mesa, zelo je...

KUHALNICA: Najboljši marmorni kolač

Najboljši marmorni kolač je slasten, rahel in okusen. S...

Namesto kuhanega vina ta zimska alkoholna pijača!

Recept za to pijačo je bil pravi zimski hit že leta 201...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Dvobarvni orehi

Zanimive recept in slasten recept, direktno iz Jožičine...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Linški srčki

Jožica je pripravila recept za slastne maslene linške s...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Zdravilna kurkuma v naši prehrani (načini priprave)

Kurkuma, rastlina podobna ingverju, prihaja iz Daljneg...

KUHALNICA: Bananin tiramisu z nutelo

Marsikdo ni ljubitelj navadnega tiramisuja saj vsebuje ...

Recepti za zdrava kosila: Polnjene paprike z rjavim rižem

Tokrat recept za odlično, okusno zdravo kosilo. Polnjen...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.