RECEPT: odlična zelena rižota s špinačo in hrustljavim pršutom

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: K.M. | 25.2.2023
Poskusite to odlično in slastno zeleno rižoto ter razvajajte svoje brbončice.
Razvajajte se z okusno zeleno rižoto. Slika je simbolična. (Foto: Freepik.com)
Razvajajte se z okusno zeleno rižoto. Slika je simbolična. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine, ki jih potrebujete za dve osebi:

Jušno kocko (zelenjavno ali piščančjo) iz katere boste pripravili 750ml juhe

100g špinače

Šopek peteršilja

3 žlice olivnega olja

4 rezine pršuta

10g masla

Vejico timijana

Por (potrebovali boste svetel del)

Strok česna (drobno nasekljan)

150g riža arborio

75ml suhega belega vina

20g naribanega parmezana

Pol limone (potrebovali boste sok)

En muškatni orešček (nariban)

Priprava

Prvi del: najprej pripravite juho iz jušne kocke. Potem v jušni osnovi približno 30 sekund blanširajte špinačo in peteršilj (do svetlo zelene barve). Nato ju dvignite in iztisnite odvečno vodo ter ju v sekljalniku ali kuhinjskem robotu zmiksajte. Dodajte dve žlici olivnega olja in eno žlico vode. Vse skupaj zmešajte tako, da nastane fin pire.

Drugi del: v večji ponvi na preostanku olivnega olja popecite pršut (mora biti rahlo hrustljav). Hrustljavo popečen pršut nato preložite in ga pokrijte s kuhinjskim papirjem. V ponev pa stresite 5g maslo, timijan, narezan por in česen ter začinite po okusu. Dodajte še najbolj hrustljave delčke pršuta in pražite toliko časa, da lepo zadiši (vendar ne sme porjaveti). Potem dodajte riž in ga toliko časa mešajte, da se zlije z mešanico. Prilijte še vino in kuhajte približno dve minuti oz. toliko časa, da vino izhlapi. Pri zadnjem koraku začnete dodajati jušno osnovo – prilivate in kuhate toliko časa, da je riž kuhan in lepo kremast.

Tretji del: odstavte ponev z rižem in vanj vmešajte še preostanek masla, parmezan, limonin sok in nekaj limonine lupinice. Na koncu dodate še špinačni pire ter začinite z ribanim muškatnim oreščkom. Na vrh pa položite hrustljav pršut in potresite s parmezanom.

Pa dober tek!

VIR: https://www.bbcgoodfood.com

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideja za kosilo: Marinirana svinjska ribica

Marinirana svinjska ribica je kulinarična poslastica, z...

Iz Jožičine kuhinje: Mušnice

Jožica razkriva recept za "pogojno užitne mušnice". A b...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Recept: Kremšnite v kozarcu

Kremšnita v kozarcu je preprosta, hitro pripravljena sl...

Ideje za kosilo: Bučna juha s pastinakom, krompirjevi cmoki z mesom in zelena solata

Nimate ideje, kaj pripraviti za kosilo? Preverite predo...

RECEPT: Domača marmelada iz gozdnih jagod

Za pripravo božanske domače marmelade iz gozdnih jagod,...

Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo, poplavo (odgovarja strokovnjakinja)?

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

Iz Jožičine kuhinje: Ladjice (hitra priprava)

Ko nimam nič sladkega, me rešijo ladjice. Iz shrambe pr...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...

Murska Sobota na odprtem državnem prvenstvu v letenju s toplozračnimi baloni

Še deset dni nas loči od tekmovalnega spektakla v zraku...

Vabilo na dan odprtih vrat posestva Trnulja

V sklopu projekta "Uvedba lokalne, ekološko pridelane p...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.