RECEPT: odlična zelena rižota s špinačo in hrustljavim pršutom

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: K.M. | 25.2.2023
Poskusite to odlično in slastno zeleno rižoto ter razvajajte svoje brbončice.
Razvajajte se z okusno zeleno rižoto. Slika je simbolična. (Foto: Freepik.com)
Razvajajte se z okusno zeleno rižoto. Slika je simbolična. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine, ki jih potrebujete za dve osebi:

Jušno kocko (zelenjavno ali piščančjo) iz katere boste pripravili 750ml juhe

100g špinače

Šopek peteršilja

3 žlice olivnega olja

4 rezine pršuta

10g masla

Vejico timijana

Por (potrebovali boste svetel del)

Strok česna (drobno nasekljan)

150g riža arborio

75ml suhega belega vina

20g naribanega parmezana

Pol limone (potrebovali boste sok)

En muškatni orešček (nariban)

Priprava

Prvi del: najprej pripravite juho iz jušne kocke. Potem v jušni osnovi približno 30 sekund blanširajte špinačo in peteršilj (do svetlo zelene barve). Nato ju dvignite in iztisnite odvečno vodo ter ju v sekljalniku ali kuhinjskem robotu zmiksajte. Dodajte dve žlici olivnega olja in eno žlico vode. Vse skupaj zmešajte tako, da nastane fin pire.

Drugi del: v večji ponvi na preostanku olivnega olja popecite pršut (mora biti rahlo hrustljav). Hrustljavo popečen pršut nato preložite in ga pokrijte s kuhinjskim papirjem. V ponev pa stresite 5g maslo, timijan, narezan por in česen ter začinite po okusu. Dodajte še najbolj hrustljave delčke pršuta in pražite toliko časa, da lepo zadiši (vendar ne sme porjaveti). Potem dodajte riž in ga toliko časa mešajte, da se zlije z mešanico. Prilijte še vino in kuhajte približno dve minuti oz. toliko časa, da vino izhlapi. Pri zadnjem koraku začnete dodajati jušno osnovo – prilivate in kuhate toliko časa, da je riž kuhan in lepo kremast.

Tretji del: odstavte ponev z rižem in vanj vmešajte še preostanek masla, parmezan, limonin sok in nekaj limonine lupinice. Na koncu dodate še špinačni pire ter začinite z ribanim muškatnim oreščkom. Na vrh pa položite hrustljav pršut in potresite s parmezanom.

Pa dober tek!

VIR: https://www.bbcgoodfood.com

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Odlična sladica: Slivov štrudelj (recept)

Namesto jabolčnega zavitka, lahko pripravimo tudi slivo...

Recepti za zdrava kosila: Vegetarijanski burger z lečo

Tokrat si privoščite za prebavila in organizem lažjo in...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Ideja za kosilo: Mesne kroglice s paradižnikovo omako

Čufte ali mesne kroglice so priljubljena jed iz mletega...

Super recept za tiramisu v lončku

Tiramisu v lončku je odlična sladica, ki jo pripravimo ...

RECEPT: Domača marmelada iz gozdnih jagod

Za pripravo božanske domače marmelade iz gozdnih jagod,...

Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je jedilnik za enostavno in okusno kosilo

Jedilnik za kosilo! Dobra enostavna kosila lahko pripra...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Iz Jožičine kuhinje: Ladjice (hitra priprava)

Ko nimam nič sladkega, me rešijo ladjice. Iz shrambe pr...

Pridružite se velikanom vožnje

Se spomnite, kako ste opravljali vozniški izpit in svoj...

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (15.7. - 21.7. 2024)?

Teden, v katerem energija Sonca v znamenju raka počasi ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.